ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 3-0: Δίκαια κυπελλούχος Ημαθίας ο Μέγας Αλέξανδρος (φώτο-γκολ-δηλώσεις)

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 3-0: Δίκαια κυπελλούχος Ημαθίας ο Μέγας Αλέξανδρος (φώτο-γκολ-δηλώσεις)

Κείμενο: kerkidasport.gr

Μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο τα Τρίκαλα στέφθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους κυπελλούχοι Ημαθίας.

Τα Τρίκαλα όντας καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήραν την νίκη με 3-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σε ένα σκληρό αλλά σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι.

Ο αριθμός βέβαια των φιλάθλων ήταν μικρός μιας και ο καλός καιρός αλλά και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι ήταν μια καλή ευκαιρία για να έχουμε τουλάχιστον 4ψήφιο αριθμό φιλάθλων στο γήπεδο της Βέροιας.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις από τις δύο εστίες αλλά τα Τρίκαλα είχαν μια παραπάνω πρωτοβουλία κινήσεων με τον ΠΑΟΚ Αλ. να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των παικτών με τον Τσιότρα να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Για τον τυπικά γηπεδούχο ο Βασίλης Καστανιώτης παρέταξε τον Αργυρόπουλο κάτω από τα δοκάρια με την άμυνα να αποτελείται από τους Συμπεθέρη, Πετκάκη, Τσουλχάη και Κίτσα Λ. από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο ο Κιρκιλιανίδης είχε δίπλα του το Κουκουράκη με τον Ζαχαριουδάκη να είναι λίγο ποιο μπροστά. Δεξιά έπαιξε ο Πατσιαβούρας, αριστερά ο Παρσόπουλος με μοναδικό προωθημένο τον Κίτσα Γ.

Από την άλλη ο Φερέιρα Κινγκ είχε τον Ευαγγελόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Μπεκτά δεξιά, τον Κούκλα Αρ. αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Μπουκλάς με τον Αθανασιάδη. Στο κέντρο ήταν ο Ζωγράφος με τον Φωτιάδη και ο Πατατούκας σε ρόλο επιθετικού. Αριστερά ήταν ο Κίτσας Θ., δεξιά ο Αργυρόπουλος ενώ αιχμή της επίθεσης ήταν ο Καραντουλαμάς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τα Τρίκαλα θέλησαν από το πρώτο λεπτό να μπουν δυνατά και να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ Αλ. και μόλις στα 50¨ κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους καλή ευκαιρίας όταν ο Κίτσας Γ. πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ευαγγελόπουλος απέκρουσε με τον Πατσιαβούρα να παίρνει το ριμπάουντ αλλά η πάσα που επιχείρησε κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των «ασπρόμαυρων».

Στο 9΄ ο Κουκουράκης εκτέλεσε φάουλ, ο Πετκάκης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ευαγγελόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ Αλ. προσπάθησε να αντιδράσει και έκανε την εμφάνιση του στα καρέ των Τρικάλων στο 15’  όταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Αλ. Μάριος Αργυρόπουλος εκτέλεσε φάουλ απευθείας με τον τερματοφύλακα των Τρικάλων να μπλοκάρει.

Στην συνέχεια οι ομάδες έπαιξαν δυνατά και η επόμενη καλή ευκαιρία έγινε στο 20΄ όταν στο 34΄ ο Κουκουράκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κίτσας Γ. πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ περίπου ένα μέτρο από το δοκάρι του Ευαγγελόπουλου.

Στο 40΄ τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ όταν ο Κίτσας Γ. σε μια αντεπίθεση, είχε την μπάλα έξω από την περιοχή έχοντας μπροστά του τον Αθανασιάδη πέρασε ωραία μπαλιά στον Πετκάκη που είχε προωθηθεί και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ευαγγελόπουλου κάνοντας το 1-0.

Τα Τρίκαλα μπήκαν και στο δεύτερο μέρος όπως τελείωσαν και το πρώτο, δηλαδή με γκολ. Στο 51΄ ο Κουκουράκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Παρσόπουλος σηκώθηκε μόνος για κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ Αλ. σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχε πρόβλημα στις αμυντικές στημένες φάσεις με τους παίκτες των Τρικάλων να παίρνουν εύκολα τις κεφαλιές από τους αντιπάλους τους.

Στο 65΄ τα Τρίκαλα έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα όταν ο Κουκουράκης βρήκε ωραία τον Κίτσα Γ., αυτός μπήκε στην περιοχή και αφού τρίπλαρε έναν αντίπαλό του έδωσε πάσα στο πέναλτι στον Ζαχαριουδάκη αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ευαγγελόπουλου.

Στο 73΄ Ο Κίτσας Θ. μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Αργυρόπουλος.

Στο 83΄ ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» να διώχνει.

Στο 87΄ ο Γκόγκιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα όταν μετά από λάθος γύρισμα του Καρατάσιου ο επιθετικός των Τρικάλων έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 3-0.

Τα Τρίκαλα τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 93΄ ο Τσιότρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Καραντώνη.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τους κυπελλούχους ελάχιστοι παίκτες δεν διακρίθηκαν στο παιχνίδι ωστόσο ήταν και αυτοί που έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Σίγουρα ο mvpτου αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Δημήτρη Πετκάκη. Ο έμπειρος αμυντικός είχε πάρα πολύ καλή παρουσία στο κέντρο άμυνας των Τρικάλων ενώ και η προώθηση που κάνει στο πρώτο γκολ αλλά και το πολύ καλό πλασέ που έκανε για να το πετύχει είναι αυτό που έδωσε το κάτι παραπάνω στα Τρίκαλα.

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι δύο αμυντικοί χαφ Κιρκιλιανίδης και Κουκουράκης, με τον πρώτο να έχει μια πολύ ωραία ηρεμία στο κέντρο και να συνδέει ωραία την άμυνα με την επίθεση ενώ από την άλλη ο Κουκουράκης προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ Αλ.

Για τους «ασπρόμαυρους» τίποτα δεν πήγε καλά ωστόσο είχε κάποιους παίκτες που έδειξαν πείσμα στον αγωνιστικό χώρο με τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ Αλ. να είναι ο Φωτιάδης ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Κούκλας Αρ. και Αργυρόπουλος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα η διαιτησία του Καραντώνη έχοντας καλές αποφάσεις τις περισσότερες φορές και κάνοντας πολύ λίγα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Πολύ καλή η απόδοση των δύο βοηθών, Καραγκιζόπουλου και Κελεσίδη.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Αργυρόπουλος, ΠΕΤΚΑΚΗΣ, Τσουλχάη, Συμπεθέρης, Κίτσας Λ. (67΄ Τσιότρας), ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ (72΄ Ποτουρίδης), Ζαχαριουδάκης (82΄ Βλάχος), ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ, Παρσόπουλος, Πατσιαβούρας (46΄ Καπετάνος), Κίτσας Γ.
ΠΑΟΚ ΑΛ.: Ευαγγελόπουλος, Μπεκτάς, Αθανασιάδης, ΚΟΥΚΛΑΣ ΑΡ., Μπουκλάς (82΄ Χαρισούδης), ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Ζωγράφος (56΄ Πετράι), Πατατούκας, Κίτσας Θ.(88΄ Κούκλας Χρ.), ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Καραντουλαμάς (46΄ Καρατάσιος)

Δείτε τις δηλώσεις για τον αγώνα και πλούσιο φωτορεπορτάζ:

ΒΙΝΤΕΟ:




ΦΩΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *