ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Βρέθηκαν 2.035 δραχμές στα Τρίκαλα και αποτέλεσαν αφορμή για θέμα που δεν γνωρίζουν πολλοί (φώτο)

Βρέθηκαν 2.035 δραχμές στα Τρίκαλα και αποτέλεσαν αφορμή για θέμα που δεν γνωρίζουν πολλοί (φώτο)

Γειά σας! Είμαι κάτοικος του χωριού Τρίκαλα Ημαθίας και με το mail μου ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σπάνιο γεγονός που πιστεύω ότι θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα σας.

Το σπάνιο αυτό γεγονός έγινε χθές το πρωί στο γήπεδο των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο χώρο που υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ.

Στο συγκεκριμένο αθλητικό χώρο που σας αναφέρω έχουν ξεκινήσει εργασίες διορθώσεις με σκοπό να ξαναγίνει ένας χώρος που θα μπορεί να αθληθεί οποιοσδήποτε νέος ή νέα και οποιοσδήποτε αγαπάει το μπάσκετ. Στόχος μου είναι αυτός ο χώρος να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ στον κόσμο και να διεκδικήσει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες το ρεκόρ Γκίνες.

Οι εργασίες που γίνονται στην παρούσα φάση και που άρχισαν από τις 24 Μαρτίου 2018 έχουν να κάνουν με την εκκαθάριση περιμετρικά του γηπέδου ωστε να φανούν όλες οι παθογένειες και να περιοριστούν μελλοντικές κακές βλάβες που ο χρόνος θα τις φέρει στην επιφάνεια. Εχθές λοιπόν αντίκρισα την ύπαρξη αρκετών χρημάτων άλλα σε δραχμές! Πρόκειται για χαρτονομίσματα αλλά και κέρματα. Στόχος μου όμως δεν είναι να προβληθεί η εύρεση των χιλιάδων δραχμών αλλά κάτι που η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να σιωπώ.

Η απόφαση να πάρω αυτήν την πρωτοβουλία υπήρχε εδώ και χρόνια. Λόγω όμως επαγγελματικών υποχρεώσεων αυτό δεν ήταν εφικτό. Με μεγάλη μου λύπη θα ήθελα να σας εκφράσω την απογοήτευσή μου ως προς τα αντανακλαστικά όλων των φορέων της τοπικής μας κοινωνίας διότι όφειλαν να προστατέψουν και να προσέχουν έναν αθλητικό χώρο που έχει κι αυτός την ιστορία του.

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά μάλλον τώρα ήρθε η ώρα να το μάθουν (διότι είναι πραγματικά για καλό σκοπο)

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί αξίζει όταν γίνεται μία παρέμβαση για καλό να θυμηθούμε όλοι (διότι ξεχάσαμε απ’ ότι φαίνεται) την ιστορία αυτού του γηπέδου μπάσκετ. Σ’ αυτόν τον αθλητικό χώρο κάποτε, πριν από 35 χρόνια ένας άνθρωπος έφτασε σε σημείο με τις δυνάμεις του και την βοήθεια συγχωριανών μου να υποστηρίζει τμήματα όπως: παιδικό ανδρών, κορασίδων, εφηβικό ανδρών, ανδρών καθώς και γυναικείο τμήμα μπάσκετ! Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Κάρλο! Έναν άνθρωπο που βοήθησε στο μέγιστο βαθμό ωστέ οι νέοι να βρούν διαφυγή και εκτόνωση μέσα από τον αθλητισμό και να τους αποτραβίξει από πιθανούς κινδύνους και μάστιγες. Ακούραστος και χωρίς προσωπικά οφέλη για το καλό μίας μικρής κοινωνίας. Όσο υπήρχε στην κοινωνία μας αυτό το γήπεδο ήταν σχετικά καλό για το επίπεδο των προπονήσεων των παιδιών όλων των τμημάτων. Έψαχνε να δώσει την σκυτάλη σε κάποιον αλλά δεν έγινε ποτέ.

Ο Γιώργος Κάρλος σήμερα ζεί… και δεν βρέθηκε ένας να του πεί ένα ευχαριστώ. Ζεί στην Αλεξάνδρεια και είμαι σίγουρος πως αν έβλεπε σε τι κατάσταση ήταν το γήπεδο μέχρι το πρωί της 24 Μαρτίου θα απογοητευόταν. Συνήθως έτσι πάει, γοητεύεσαι και απογοητεύεσαι.

Λοίπον, μακρυγορώ και κουράζω. Θέλω με αφορμή την πρωτοβουλία μου να κάνω γνωστό στην κοινωνία μου ότι την σκυτάλη μπορούμε να την πάρουμε ξανά και να κάνουμε ενέργειες προς όφελος των παιδιών. Η μόνη ελπίδα είναι τα παιδιά!

Θα έπρεπε να ξέρουν όλοι πως ένας χώρος άθλησης πρέπει να πληρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και όταν μιλάμε για υγιεινή και ασφάλεια εννοούμε ένα χώρο αποστειρωμένο από κάθε πιθανό κίνδυνο. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Λυπάμαι

Λυπάμαι που στο χωριό ενός πρωταθλητή Ευρώπης και μιλώ για τον κ. Δημήτρη Ιτούδη έναν καταξιωμένο προπονητή, δεν υπάρχει γήπεδο μπάσκετ. (εκτός και αν θεωρείτε “γήπεδο” ένα μέρος με δύο σκουριασμένες μπασκέτες, μέλισσες παντού, δάπεδο γεμάτο ανωμαλίες και δεκάδες μέρη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να επέλθει (στην καλύτερη περίπτωση) τραυματισμός.

Αυτά με την ευκαιρία. Θα φροντίσω να σας στείλω φωτογραφικό υλικό όσων αφορά και το “γήπεδο πριν” και το “γήπεδο τώρα” καθώς και κάθε βελτίωση. Επίσης θα σας στείλω και φωτογραφία με τις 2.035 δραχμες οι οποίες έγινα αφορμή για να κάνω ακόμη πιο γνωστή μία ανιδιοτελή προσπάθεια.

Χρήστος Π.

Τρίκαλα Ημαθίας

 

 

20 Comments

  • Να κανετε επεκταση για να φιλοξενηθει ο τελικος του Eurobasket του 2019 ….

  • ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.

  • Εσεις εκει στα τρικαλα σας ραντιζουνε ?Εχετε παραπονο ?Τα μονο εργα που εχουνε γινει στο δημο αλεξανδρειας ειναι στα τρικαλα το αν εσυ κρινεις οτι αλλα ειναι αναγκαια ειναι δικο σου θεμα.Εχετε ομαδα μπασκετ και θελετε και γηπεδο που θα γραφτει στο βιβλιο γκινες?Πλακα κανετε?Αφου εχετε πρωταθλητη ευρωπης ζητηστε μια δωρεα να το κανει γηπεδαρα τοσο απλο ειναι.Μην τα θελετε ολα στα τρικαλα.

  • 5.97 euros δηλαδή ε και¿

  • Εννοείται ότι θέλω βοήθεια και έχουν προσφερθεί πάρα πολλοί! Όνοματα δεν θα πώ γιατί το θέμα θα πάει αλλού και δεν θέλω. Αυτό που θέλω είναι τα παιδιά να έχουν έναν αθλητικό χώρο που να τους εμπνέει, να μην κινδυνεύουν και να νιώθουν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! Εγώ εκεί θα ρίξω λεφτά για το ΧΩΡΙΟ μου. Άλλοι θα έπρεπε να το κάνουν. Θα μπορούσα να το κάνω σε ιδιόκτητη περιουσία αλλά επικεντρώνομαι στην ουσία. Για ένα ευχαριστώ γίνονται όλα… για ένα ευχαριστώ στον κ. Γιώργο Κάρλο

  • Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό για αυτήν την υπέροχη ιδέα και προσπάθεια που έχει να αφήσει σε όλα τα παιδιά , νέους , ενήλικες του Χωριού και όχι μόνο κάτι ουσιαστικό … Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια και εύχομαι αυτή η ενέργεια να ενθαρρυνθεί και από τους αρμόδιους που κάτω από αλλες συνθήκες θα έπρεπε να νιώθουν υπόχρεοι για την ενίσχυση και υλοποίηση τέτοιων έργων . Οι χοροί άθλησης είναι χώροι παιδειας.

  • ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΛΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ……..ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .

  • ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

  • Μπράβο Χρήστο μαζί σου!!

  • Αγαπητέ Χρήστο,

    Η πρωτοβουλία σου να δώσεις ζωή σε ένα νεκρό χώρο άθλησης είναι τουλάχιστον αξιόλογη. Η προσπάθεια βέβαια κάποιον ανόητων να υποβαθμίσουν την προσπάθεια σου όπως καταλαβαίνεις (από τους τρεις πρώτους σχολιασμούς) δεν πρόκειται να λείψουν, ούτε μέσα από την ιστοσελίδα αλλά ούτε από τις συζητήσεις του “καφενείου”. Συνηθίζεται, την ανιδιοτέλεια να την χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον ύποπτη, αντί να συνεισφέρουμε και εμείς στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Επειδή αισθάνομαι ότι μακρυγορώ θα σταματήσω εδώ. Εχεις βάλει πολύ υψηλούς στόχους αλλά μονο έτσι όμως μπορείς να πετύχεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Απαντώντας στους κατακτητές αυτής τις προσπάθεια: “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια”. Χριστίνα Β.

  • Απαντώντας στους κατακριτες.

  • η προεδρος ειναι μονο για φωτο,για εκδρομες,για να διωχνει κοσμο απο το εκπληκτικο γυμναστηριο,για να ξεστολιζει το δεντρο χριστουγεννων το πασχα,για να δινει συγχαρητηρια στον ματσουκα,για να κανει χορους οταν κανουν οι συλλογοι,για να μιλαει και να μην καταλαβαινεις τι λεει,για την πολυτιμη βοηθεια της στον πρωταθλητη-κυπελλουχο μεγα αλεξανδρο,για να κλειδωνει τις πορτες οταν γινονται συνελευσεις αλλων συλλογων,για να παραχωρει αιθουσες σε συλλογους ανυπαρκτους και γενικα να κανει οτι γουσταρει επειδη ειχε πλατες αλλων και εγινε προεδρος.αυτα που λετε συγχωριανοι.τωρα να πατε να τις τα πειτε γιατι αυτη δεν ξερει και απο ιντερνετ,να μαζευτειτε στο γραφειο και να ψαχνετε ποιος εγραψε το ανωνυμο σχολειο και ετσι θα περασει η δημιουργικη μερα κ ωρα σας

  • Φίλε Χρήστο είσαι απίστευτος. Με συγκινήσεις πολυ με την ενέργεια σου. Θέλω να σε βοηθίσω οικονομικά. Με ανατρίχιασες εκεί που γράφεις ότι η μόνη ελπίδα είναι τα παιδιά

  • Κατ’ αρχην μπραβο Χρηστο. Εγώ θέλω να πω και κάτι που δεν το έγραψε κανείς. Αυτή η ενέργεια βοηθάει ολόκληρο τον Δημο Αλεξάνδρειας διότι ούτος ή άλλος κάποια στιγμή θα έφτιαχνε το γηπεδο και ίσως τότε χρειαζοντουσαν περισσότερα χρήματα και μάλιστα σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αρκεί να δει κανείς τις ταμπέλες προϋπολογισμών σε γήπεδα του Δήμου (βλέπε Πλατύ, Κλειδί κ. ο. κ.) πάντως Χρήστο μου κάνει εντύπωση η αισιοδοξία σου. Υπερβολικός σε κάποιες αναφορές σου αλλά πιστεύω πως θα πετύχεις.

  • Η προεδρος θα φερει ρομποτ στο χωριο για την αναπλαση του

  • Πρωτη φορα στελνω μηνυμα για ενα post. Τελικα εισαι και πολυ εξυπνος και πονηρος. Γραφεις ενα κειμενο που ολοι καταλαβαίνουν τι θελεις να πεις, χρησιμοποιεις ονοματα για να ευαισθητοποιησεις το κοινο αισθημα, επιλεγεις χρονικα απο νωρις τις προθεσεις σου ωστε να εκμεταλευτεις τις ερχομενες εκλογές μηπως και σου κανουν το γηπεδο, εχεις πανω απο 60% θετικα σχολια, εχεις μικρα παιδια για εθελοντες που αυτο σημαινει οτι θα σου προσεχουν στο μελλον το γηπεδο και γενικα εσυ θελεις να κανεις ενα γηπεδο. Με ενα σμπαρο πεντε τριγωνια. Παντως δεν μας ειπες τι ακριβως θα κανεις για να γινει το καλυτερο γηπεδο. Ενα εχω να σου πω: αν στο κανουν θα σε παραδεχομαι, αν το κανεις θα σε σεβομαι.

    • Και εγώ πρώτη φορά στέλνω μήνυμα…εκει στον μπαμπουμπη δεν έχετε τπτ καλύτερο να κάνετε?

  • Θα ηθελα σας παρακαλώ να δώσετε την προσοχή σας σε κάτι πολύ σημαντικό. Σήμερα είχα παρα πολλές κλήσεις και από γνωστούς και από αγνώστους για βοήθεια. Συγνώμη αν κάποιους δεν σας είχα αποθηκευμένους στο κινητό μου. Χρήματα δεν πρόκειται να πάρω από κανέναν και σας ζητώ να μην δώσετε σε κανέναν που ίσως σας πεί ότι εκπροσωπεί την προσπάθεια. Αν καποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει να ερθει στο γήπεδο και να με βρεί. Ελάτε να συντονήσουμε τις προσπάθειές μας. Για το καλό του χωριού κανείς δεν περισσεύει. Εχω να πω πολλά ευχαριστώ αλλά δεν θα ονοματήσω κανέναν

  • Μια ερώτηση περιέργειας … Γιατί η αρχική επιστολή υπογράφει ανώνυμα ως Χρήστος Π. και μετά στα σχόλια υπογράφει επώνυμα ως Παπαδημητρίου Χ ? ή είναι διαφορετικό πρόσωπο ?

  • Μου κάνει εντύπωση που γίνονται σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας ανανέωση αθλητικού γορου και δεν έγινε στα Τρίκαλα κάτι πεζετε Λυπάμαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *