ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κτηνιατρείο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Προστασία από τσιμπούρια, ψύλλους και ενδοπαράσιτα – έφτασε η εποχή

Κτηνιατρείο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Προστασία από τσιμπούρια, ψύλλους και ενδοπαράσιτα – έφτασε η εποχή

Είναι απολύτως απαραίτητο να προστατέψουμε τα σκυλιά μας από τσιμπούρια, ψύλλους, σκνίπες και κουνούπια. Η Ερλιχίωση, η Λεϊσμανίωση (καλα-αζάρ) και η Διροφιλλαρίωση είναι μερικά από τα σοβαρά νοσήματα που μεταδίδουν στο σκύλο μας.

Τα ακόλουθα είναι αναγκαία για να πετύχουμε υψηλό ποσοστό κάλυψης:

  • Αντιπαρασιτικό περιλαίμιο Έχει διάρκεια 6 – 8 μήνες,ανάλογα με το σκεύασμα που επιλέγουμε. Τοποθετείται στην αρχή της άνοιξης και προστατεύει το ζώο για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η δράση του είναι προληπτική και θεραπευτική. (Καταλληλότερα και ποιοτικότερα: Seresto, Scalibor, Kiltix)
  • Αμπούλα στον αυχένα. Κάθε 1 μήνα, από Απρίλιο έως και Νοέμβριο. Η δράση της είναι προληπτική και θεραπευτική. Ανάλογα με το σκεύασμα, σκοτώνει τσιμπούρια, ψύλλους, (flevox, efipro, frontline κλπ.) ή και, προνύμφες και αυγά ψύλλων (amflee, stronghold κλπ.), ή και, κουνούπια, σκνίπες και μύγες (vectra 3D). Δύο ημέρες πριν και μετά την εφαρμογή της δεν κάνουμε μπάνιο στο ζώο.
  • Χάπι. Κάθε 1 ή 3 μήνες, ανάλογα με το σκεύασμα. Η δράση του είναι προληπτική και θεραπευτική. Σκοτώνει τσιμπούρια, ψύλλους, σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μην προλαβαίνουν να αναπαραχθούν. Έχει πολύ ευχάριστη γεύση. (τρία σκευάσματα μόνο στην αγορά: Bravecto, Nexgard, Simparica).
  • Spray. Κάθε 2 μήνες ψεκασμός σε όλο το σώμα του ζώου . Έχει προληπτική και θεραπευτική δράση . Δύο μέρες πριν και μετά την εφαρμογή δεν κάνουμε μπάνιο το ζώο . Σκοτώνει ψύλλους και τσιμπούρια .
  • Πρόληψη διροφιλαρίωσης ( σκουλήκια καρδιάς) 

– Milbactor, Milpro, Milbemax: Χάπια που προστατεύουν από σκουλήκια της καρδιάς (διροφιλάρια) και σκουλήκια του εντέρου. Χορηγούνται κάθε μήνα από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο. 

– Guardian : Ενέσιμο σκεύασμα που προστατεύει από τα σκουλήκια της καρδιάς, για όλη την σεζόν, με μία ένεση στην αρχή της άνοιξης                                                                         

– Nexgard spectra: Χάπι που προστατεύει από σκουλήκια καρδιάς , σκουλήκια εντέρου και ψύλλους – τσιμπούρια. Χορηγείται κάθε μήνα από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο.

Κτηνιατρείο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ελ. Βενιζέλου 20, Αλεξάνδρεια

Τηλέφωνο: 2333023397 – 6945306930

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *