ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Δωρεάν έλεγχος για οστεοπόρωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (φώτο)

Δωρεάν έλεγχος για οστεοπόρωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (φώτο)

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων παρείχε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου δωρεάν εξετάσεις Οστικής Πυκνότητας στο ΚΑΠΗ της Αλεξάνδρειας, με υπερηχογράφημα πτέρνας στις γυναίκες του κέντρου.

Το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας υλοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από νοσηλεύτριες του Βοήθεια στο Σπίτι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες  έχουν εκπαιδευτεί από τεχνικό προσωπικό το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο και στην συνέχεια θα υπάρχει συνεργασία με ορθοπεδικό γιατρό που θα κάνει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων…

Το πρόγραμμα αφορούσε όλες τις γυναίκες 45 – 50 ετών και ιδιαίτερα τις μετεμμηνοπαυσιακές, καθώς και ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης.

Δείτε εικόνες:

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *