ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Ο Δημήτρης Μάνος από τα Τρίκαλα είναι η πιο αθόρυβη μεταγραφή του Ολυμπιακού με το ρεκόρ 20ετίας στα γκολ!

Ο Δημήτρης Μάνος από τα Τρίκαλα είναι η πιο αθόρυβη μεταγραφή του Ολυμπιακού με το ρεκόρ 20ετίας στα γκολ!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον κυνηγό του Ολυμπιακού από τα Τρίκαλα του δήμου Αλεξάνδρειας, που έχει ρεκόρ γκολ 20ετίας!

Γράφω αυτό το κομμάτι, γιατί νομίζω ότι κι εγώ κι όλοι μας το έχουμε αδικήσει αυτό το παιδί, υπό την έννοια ότι η μεταγραφή του προβλήθηκε από ελάχιστα έως καθόλου-κι η αδικία είναι κακό πράγμα…

Στον Δημήτρη Μάνο αναφέρομαι, ίσως την πιο…αθόρυβη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Θα μου πείτε ότι ήρθε από τη Β΄ Εθνική, τη λεγόμενη Football League. Οκ, αλλά να ξέρετε κάτι: αυτό που έκανε ο Μάνος, τα 27 γκολ που έβαλε στα 26 παιχνίδια που έπαιξε, είναι ένα τεράστιο ρεκόρ!

Εδώ και μία ολόκληρη 20ετία, κανείς άλλος παίκτης στη Β΄ κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έβαλε ποτέ τόσα γκολ! Και πρώτοι σκόρερ έχουν αναδειχθεί σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά καλοί παίκτες, όπως ο Φάνης Γκέκας, ο Κλέϊτον και πιο πρόσφατα ο Μανιάς-ένας κυνηγός, παρεμπιπτόντως, που θα άξιζε να παίξει σε ένα πιο σημαντικό ελληνικό σύλλογο, έχοντας στο ενεργητικό του 47 γκολ σε 4,5 σεζόν του στην Α΄ Εθνική, με Άρη, ΠΑΣ και Αστέρα. Όπως να ξέρετε ότι ένας Ανγκούλο, που είχε βάλει 14 γκολ με τον Απόλλωνα στη δική μας Β’  Εθνική, φέτος ήταν 2ος σκόρερ στο πολωνικό πρωτάθλημα, με 23 γκολ σε 31 συμμετοχές, με την Γκόρνικ, που τερμάτισε 3η

Τέλος πάντων, ο μέσος όρος 1,04 γκολ ανά ματς του Μάνου στο φετινό πρωτάθλημα είναι αριθμός που δεν παίζεται! Δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά ματς (27 σε 26 ματς)! Και από τα 27 γκολ με πέναλτι ήταν μόνο δύο. Σκόραρε δε εναντίον όλων των καλών ομάδων της κατηγορίας, του Άρη (ένα γκολ), της Παναχαϊκής (δύο), της Δόξας (δύο), του Κισσαμικού (τρία). Επιπλέον είχε και 10 ασίστ, συν δύο κερδισμένα πέναλτι! Τα νούμερα του δηλαδή είναι άπαικτα. Κι έρχονται σαν συνέχεια μίας σταθερά ανοδικής πορείας, έστω στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: διότι πέρσι με τον ΟΦΗ είχε 10 γκολ σε 27 συμμετοχές (κι έξι ασίστ) και πρόπερσι με τον Εργοτέλη είχε πέντε γκολ σε 14 συμμετοχές (συν δύο ασίστ). Άρα, τα γκολ του σε μία τριετία είναι πέντε-δέκα-27! Κι οι ασίστ δύο-έξι-δέκα!

Δεν ξέρω τι θα κάνει το παιδί αυτό στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην παίξει καν, όπως άλλοι κι άλλοι. Και δεν είναι πιτσιρικάς-στα 24 πάει. Κι έχει παίξει και στην Α΄ Εθνική, πιτσιρικάς, με τη Βέροια πάντως να μην τον εμπιστεύεται για βασικό, αφού μόνο αλλαγή τον έβαλε σε 20 παιχνίδια, στα 20 χρόνια του. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να έχω άποψη, γιατί δεν τον έχω δει σε ολόκληρο παιχνίδι και από τα γκολ του μόνο, γιατί αυτά έχω δει, δεν μπορώ να κρίνω με ασφάλεια-ορισμένα είναι πραγματικά πολύ θεαματικά. Όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω τα νούμερα του. Δείχνουν κυνηγό με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Σύγκριση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ο μοναδικός παίκτης με καλύτερο ποσοστό γκολ από τον Μάνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και μία 20ετία είναι μόνοο Μήτρογλου, σε εκείνο το φοβερό του εξάμηνο, που του έδωσε τη μεταγραφή στην Αγγλία, με τα 14 γκολ σε 12 ματς (μέσος όρος 1,17 γκολ ανά ματς!!!)…Οι καλύτεροι μέσοι όροι που έχουν αποτυπωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτό το διάστημα είναι οι καλύτερες σεζόν σκοραρίσματος των Λυμπερόπουλου (0,88 γκολ ανά ματς με 23 γκολ σε 26 ματς), Αλεξανδρή (0,86 γκολ ανά ματς με 19 σε 22 ματς), Σισέ (0,82 γκολ ανά ματς με 23 σε 28 ματς) και Τζιοβάνι (0,75 γκολ ανά ματς με 23 γκολ σε 28 ματς).

Για να μην δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση: δεν συγκρίνω τον Μάνο με αυτά τα ιερά τέρατα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μνημονεύω απλά τις καλύτερες χρονιές τους στο σκοράρισμα, που είναι κι οι καλύτερες γενικά σε επίπεδο 20ετίας στην Α΄ Εθνική, για να καταδείξω ότι αυτό το «27 γκολ σε 26 ματς» του Μάνου είναι πράγματι ένα κατόρθωμα, έστω στη Β΄ Εθνική, καθώς ούτε σε αυτή την κατηγορία το έχει ξανακάνει κανείς.

Μακάρι ο Μάνος να παίξει και να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό, την ομάδα εναντίον της οποίας έκανε ντεμπούτο, στα 19 του, στις 6 Γενάρη 2013 στο Καραϊσκάκη, όταν μπήκε στο τέλος αλλαγή για λίγα λεπτά. Και μπορεί πράγματι να είναι η λιγότερο διαφημισμένη μεταγραφή, αλλά κάποιοι λένε ότι όταν ένας παίκτης σκοράρει τόσο συχνά ακόμη και στη Β΄ Εθνική, θα σκοράρει και στην Α΄, γιατί το γκολ είναι να το έχεις στο αίμα σου.

Κι αυτό το παιδί, με το που πήρε λίγη ψυχολογία, δεν σταμάτησε να σκοράρει…

Άσχετο: οι φίλοι μου από τις Βρυξέλλες, λένε ότι η Άντερλεχτ από την στιγμή που έφτασε στα 3,5 εκ. Ευρώ και δεν πήρε θετική απάντηση, μέχρι που την παγώνει τη μεταγραφή του Βράνιες και πάει για άλλα…

3 Comments

  • Μπράβο στο παλικάρι…άξιος…και εις ανώτερα..

  • Σιδερένιος!… Ευχομαι να εχει την χρονια που επιθυμεί!

  • Το παιδί όπως και άλλα παιδιά από την Ημαθία είναι πεχτουρα αααα!!!! Αλλά σ’αυτή την μπουρδέλο χώρα πρέπει να φτάσεις τα 28 χρόνια για να σε εμπιστευτούν. Υπόψιν: και χωρίς να δώσει!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *