ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΟΧΙ του ΕΛΓΑ στην αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις

ΟΧΙ του ΕΛΓΑ στην αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις

Κατηγορηματικό «όχι» της διοίκησης του ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών για ζημιές που αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει, από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, βάζει «φωτιά» σε μεγάλες αγροτικές περιοχές.

«Διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ», λέει η ανακοίνωση.

Αν η απάντηση του ΕΛΓΑ είναι και η τελευταία λέξη επί του θέματος, η επιλογή δυναμιτίζει τη σχέση αγροτών και κυβέρνησης, ενώ οι πιο υποψιασμένοι δεν αποκλείουν ένα ακόμη ελιγμό στην πολιτική σκακιέρα, έτσι ώστε μετά το ΟΧΙ του ΕΛΓΑ να έρθει το ΝΑΙ της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Iουλίου από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και έρχεται λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του AgroNews επί του θέματος, έχει τεράστια σημασία και αναφέρει τα εξής:

Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και των Υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, Βέροιας και Κοζάνης διενήργησαν επισημάνσεις σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως BlackDiamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών.

Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με ικανό αριθμό γεωπόνων εκτιμητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Επίσης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.

agronews.gr

1 Comment

  • Θα το παλέψουν όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
    Κι εδώ μας κοροιδεύουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *