ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στους «αριστούχους» της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στους «αριστούχους» της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Από ηλεκτρονικό… κόσκινο περνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους Τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοί είναι «αριστούχοι» και ποιοί «στάσιμοι» όσον αφορά στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Την ευθύνη της καταγραφής έχει αναλάβει ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος κάνει πράξη το δόγμα που επικρατεί στην Πειραιώς τα δυο τελευταία χρόνια ότι: «άπαντες κρίνονται και αξιολογούνται».

Δημιούργησε λοιπόν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό δίκτυο στο οποίο καταγράφονται οι ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, οι ομιλίες στην ολομέλεια και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, τα δελτία Τύπου, οι συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ακόμη και η παρουσία κάθε βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter. Στο τέλος του μήνα κάθε γραφείο Τομεάρχη ή αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος παραδίδει το αναλυτικό υπόμνημά του και αυτό διασταυρώνεται με τα στοιχεία που έτσι και αλλιώς κρατά χωριστά το επιτελείο του Μιχάλη Μπεκίρη.

Οι στάσιμοι

Σε αυτό το βαθμολογητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο τα αριθμητικά δεδομένα, αλλά κυρίως τα ποιοτικά στοιχεία κάθε στελέχους, ανάλογα με την εκλογική του περιφέρεια.  Ωστόσο παρά το γεγονός ότι άπαντες βρίσκονται υπό διαρκή αξιολόγηση υπάρχουν ορισμένοι τομεάρχες που «λάμπουν δια της απουσίας τους». Το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τους «βαθμολογητές» οι οποίοι έχουν φροντίσει να απευθύνουν τις πρώτες σχετικές προειδοποιήσεις, ζητώντας εντατικοποίηση της αντιπολιτευτικής δράσης από συγκεκριμένα στελέχη. Μέχρι στιγμής οι επιπλήξεις κινούνται σε ήπιους τόνους. Θεωρείται όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν οι τάσεις αδιαφορίας συνεχιστούν, τότε οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα αρκεστούν σε ένα απλό… τράβηγμα του αυτιού.

Εκείνοι που ξεχωρίζουν

Σε αντίθεση με εκείνους που μένουν μετεξεταστέοι και στάσιμοι, υπάρχουν και εκείνοι που αριστεύουν, δείχνοντας συνέπεια και «ζωηρή» διάθεση, σηκώνοντας το βάρος της αντιπολιτευτικής εκπροσώπησης.  Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν βουλευτές όπως οι Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Καραμανλής των Σερρών, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Γεωργαντάς, Βασίλης Οικονόμου, Μαρία Αντωνίου, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου, Βασίλη Κικίλιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Και αν για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα γενικότερα αυτό το σύστημα θεωρείται πρωτοποριακό, στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί συνηθισμένη πρακτική από μεγάλους πολιτικούς οργανισμούς.

Τώρα, αν αυτή η βαθμολόγηση αποτελέσει σοβαρό κριτήριο εισόδου σε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο προσεχές μέλλον. Ένα μέλλον, το οποίο σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα είναι και τόσο… μακρινό!

Χρήστος Τσαλικίδης

politik.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *