ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Νίκος Καρανίκας: “Προχωράει κανονικά το πρότζεκτ καλλιέργειας κάνναβης στην Ημαθία”

Νίκος Καρανίκας: “Προχωράει κανονικά το πρότζεκτ καλλιέργειας κάνναβης στην Ημαθία”

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο σύμβουλος του νυν πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης είναι οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που επισκέφθηκαν την πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα, Athens Cannabis Expo 2018.

Την ώρα που ο Νίκος Καρανίκας δραστηριοποιείται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ ξένων εταιρειών και αγροτών για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης στην Ημαθία, στην Αθήνα περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες και διακεκριμένοι ομιλητές της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης βρέθηκαν στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.

Κορυφαία φυσιογνωμία ανάμεσά τους ο Kαναδός ακτιβιστής Ρικ Σίμπσον, ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με το δικαίωμα στη θεραπεία με ιατρική κάνναβη και φέρεται να αντιμετώπισε με επιτυχία τα συμπτώματα του καρκίνου με το έλαιο κάνναβης, ενώ, διανέμοντας το προϊόν που παράγει, θεωρείται ότι ανακούφισε πάνω από 5.000 ασθενείς.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για άλλου είδους εκμετάλλευση της κάνναβης: είδη ρουχισμού, φαγητά -από πίτσα μέχρι γραβιέρα- , ποτά, καλλυντικά, εκδόσεις, ατμοποιητές, σπόροι, λιπάσματα αλλά και ιατρικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από τα εκθέματα. Μεταξύ των εκθετών υπήρχε και μια έκπληξη. Ο Δημήτρης Βαμβακάρης με το κολονάτο ποτήρι Aperol Spritz, τον οποίο είχε συλλάβει τυχαία ο φακός στη διαδήλωση των «Μένουμε Ευρώπη», εξήγησε πώς τα υπολείμματα του δέντρου κάνναβης με λίγο ασβέστη μπορούν να γίνουν δομικό υλικό!

Ο κ. Καρανίκας συνομίλησε με πολλούς εκθέτες τους οποίους γνώριζε προσωπικά και δοκίμασε αρκετά από τα τρόφιμα της έκθεσης. Δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο στη σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους του Πρώτου Θέματος επιβεβαίωσε πως το πρότζεκτ της Ημαθίας με την καλλιέργεια κάνναβης, που είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», προχωράει κανονικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Επιχειρηματολογώντας για τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια είπε ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Βιομηχανίας Στρατή Ζαφείρη, μίλησε με επιχειρηματίες, παραγωγούς καθώς και ασθενείς. Στους τελευταίους ανέφερε ότι «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα νόμιμα φάρμακα για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

protothema.gr

6 Comments

  • Όλα τα χει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε

  • Ενταξει καταλαβαμε ολοι…θελουν την ημαθια να την κανουν φαβελα..μασαμε εδω ολες τις ρατσες….ηρθαν και οι λαθρομεταναστες τωρα…οχι μπαταριες στα φορτηγά που κλεβαν οι δικοι μας απο δω,,αλλα βλεπω καμια μερα να κυνηγιουντε με σπαθια στη βετσοπουλου

  • Μακάρι να προχωρήσει το πρότζεκτ. Να δούν και καμιά άσπρη μέρα οι αγρότες.

  • μια χαρα δουλιτσα!! δεν ειχε τιμη το προιον? μαζευονται ολοι πινουν μπαφο και παιζουν pro!!! ooooo πινουν μπαφο και παιζουν pro!!!

  • TI 8A DOUNE H AGROTES(ASPRH MERA ) KALA OTAN 8A PENOUN TA XASISOKLEFTRONIA KAI 8A TOUS 3ILONOUN TA DENTRA NA DO TI 8A KANOUN KAI NA DO PIOS ANALAFI TIN EUDINI META

  • καρανικα …… τι αλλο ..αυτο μας έλειπε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *