ΤΟΠΙΚΑ posted by

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν στο Παλαιοχώρι (φώτο)

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν στο Παλαιοχώρι (φώτο)

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην προσπάθεια του να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, προμηθεύτηκε και τοποθέτησε υπαίθρια όργανα γυμναστικής στην κεντρικής πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου. Τα όργανα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες και έχουν ως στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση των χρηστών. Όλα τα όργανα πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και έχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα σε ευανάγνωστη ταμπέλα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Παλαιοχωρίου θα μπορούν να εκγυμνάσουν τους μύες των κάτω άκρων, της μέσης, της κοιλιακής χώρας με τη χρήση των οργάνων stepper, έκτασης ποδιών, ποδηλάτου και βάδισης αέρα. Με τα όργανα της ελλειπτικής κίνησης, των εκτάσεων και του ποδηλάτου θα μπορούν να τονώσουν τους γοφούς, τους μηρούς και τη σπονδυλική στήλη. Μέσω της αερόβιας άσκησης βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, η κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό,  αλλά και η λειτουργία των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος.

«Στόχος μας είναι να γυμνάζεται ο πολίτης του Δήμου Αλεξάνδρειας δωρεάν. Τα όργανα αυτά δεν απευθύνονται μονάχα στις παιδικές ηλικίες αλλά κυρίως σε ενήλικες και πιο ηλικιωμένους. Θα ήθελα να παροτρύνω τους ενήλικες δημότες μας να μην ντρέπονται να αθλούνται δημόσια ούτε και να διστάσουν να ζητήσουν καθοδήγηση ή πληροφορίες από τους γυμναστές του Δήμου μας (ΚΕΔΑ)», τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος συνεχίζοντας δήλωσε: «Πρόκειται για μια θετική κίνηση που απώτερο στόχο έχει την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης στη ζωή μας. Έχοντας ως όραμα έναν Δήμο με ενεργούς και υγιείς πολίτες θα προχωρήσουμε στο επόμενο πιλοτικό μας έργο, τη δημιουργία ενός Πράσινου Ενεργειακού Αθλότοπου.

Ήδη το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου μας έχει προβεί στις προαπαιτούμενες  ενέργειες, ώστε να συνδυαστεί η έννοια της άθλησης με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της κίνησης (θα μπορεί για παράδειγμα ένας νέος να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο μέσω της κίνησης του σώματος του σε ένα στατικό ποδήλατο). Πρόκειται για ένα πρότυπο ενεργειακό αθλότοπο, ο οποίος θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο, θα δώσει κίνητρο στον αδρανή πληθυσμό να ασκείται και θα κάνει πιο βιωματική την έννοια της πράσινης ενέργειας».

17 Comments

  • Δεν βαζουν καμια κουνια να παιζουν τα παιδακια που έχουν αποβλακοθει με τα ηλεκτρονικά παιχνιδια τα οργανα τους για τους μαραναν…αμα θελει ο δημαρχος να προάγει τον αθλητισμο ας φτιαξει ομαδες για αυτο τον σκοπο….

  • Τζάμπα λεφτά…Διαγωνισμός έγινε γι αυτά:

  • Σάκη έχεις βάλει τόσο ψηλά τον πήχη που οι μελλοντικοί θα περνούν με προσπάθεια από κάτω.

  • δεν θέλω να κάνω αρνητικά σχόλια όπως μερικοί θα θεορίσουν τα όργανα που βλέπω στην φωτογραφία προσωπικά είναι ΑΧΡΙΣΤΑ ήταν τόσο δύσκολο να μπει ένα διζυγό και ένα μονόζυγο γ@μώ τα υπουργία σας

  • ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ 25000 ΕΥΡΩ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΣ.ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΧΙ ΕΚΕΙ.ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΕΑΘΗΝ.ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    • Το κόστος ανιδεε σχολιαστή είναι 9000 ευρώ. Τώρα εσύ που είδες το ποσό που αναφέρεις είναι απορίας άξιον η μάλλον χρήζει ψυχιατρικής ανάλυση η στάση σου.

  • Σταύρος, παλαιοχωρι, λίγο Αλεξάνδρεια (μην τυχών και πάρει μπόνους ο Κωστάκης) κορυφή (την θέλουμε διακαώς) μελικη παλιά στο Βέλγιο Χαλκιδης εκεί και τα άλλα χωριά εάν ο πρόεδρος τους προσκυνησει κάτι μπορεί να γίνει. Τρίκαλαααααα από εκεί μόνο ταλαιπωρία θα έχεις ΠΓ. Οοο Ζευς πατέρα των θεών (χριστιανός είμαι). Μάνα δεν μπορώ θα πάω να γίνω κλέφτης. Ρε φτάνει…….. είστε για…..

  • Αν ειναι σιδερο βαρη κλαφτατα τα οργανα.χα χα χα

  • ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΨΙΛΟΥ!!

  • ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ.

  • Και στο νησελι να βάλετε όργανα γυμναστικής.

  • sto plati eixe k ta vgalane

  • ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

  • ΤΟΝ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟΝ ΤΟΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ

  • Νομίζω ότι είναι άχρηστα.ποιος ή ποια ηλικιωμένη θα πάει να γυμνάστρια σε εξωτερικό χώρο? Μια παιδική χαρά όμως θα ήταν λειτούργημα!!!

  • Εδώ τα χωριά μας δεν έχουν παιδικές χαρές να απασχολούνται τα παιδιά μας. Για το θεαθηναι καλοί είστε. Κάντε έργα ουσίας που θα βοηθήσουν τον κοσμο. Μην αναλωνεστε σε κινήσεις εντυπώσεων.

  • Μπράβο στο δήμαρχο που φροντίζει και για την σωματική υγεία των ψηφοφόρων του. Το Πλατύ που ήδη είχε και τα χρησιμοποιούσαμε, μπορεί να μας πει η κ.Παντοπούλου γιατί τα ξήλωσαν και τι απέγιναν? και γιατί δεν τα αντικατέστησαν?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *