ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού σε ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ – ηλεκτρονική ψηφοφορία πρότεινε ο Ν. Μπρουσκέλης

Στις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού σε ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ – ηλεκτρονική ψηφοφορία πρότεινε ο Ν. Μπρουσκέλης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχουν διάφορα πολιτικά κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) διάφορες Κινήσεις για την ενοποίηση του χώρου καθώς και μεμονωμένες προσωπικότητες.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΔΔ, ο Γιάννης Χασιώτης, υπεύθυνος για το νομό Ημαθίας, ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για το δήμο Βέροιας, ο Θόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για το δήμο Νάουσας και ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για το δήμο Αλεξάνδρειας.

«Ο χώρος αυτός εκφράζει τους ανθρώπους του μόχθου, που πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και την αριστεία», ανέφερε αρχικά ο κ. Χασιώτης στην τοποθέτησή του.

«Όσες φορές ο χώρος ήταν ενωμένος αποτέλεσε σημαντική διέξοδο για τον κόσμο και το πολιτικό σύστημα. 

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πάλι και βασίζεται σε τρία σημεία.

Την πολιτική βούληση, τη διαμόρφωση κλίματος αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης στην ανάδειξη του προσώπου και τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία».

«Διαδικασίες και προσπάθειες υπήρχαν σε όλα τα χρόνια της κρίσης, με την πιο σοβαρή την περσινή. Δεν τελεσφόρησε λόγω ανωριμότητας και επιθυμιών των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε ο κ. Τόλιος και συνέχισε λέγοντας «Φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα που το αποδίδουμε στην Φώφη Γεννηματά, η οποία δέχθηκε την κατασκευή  ενός φορέα από το μηδέν, χωρίς όρους και χωρίς περιορισμούς.

Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας μια διαδικασία αδιάβλητη όπου ο επικεφαλής θα ενώσει όλη την παράταξη και αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει».

«Επιτέλους. Επτά χρόνια τώρα σερνόμαστε σε άδικες αντιπαραθέσεις, που μας πήγαν πίσω, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, διέλυσε το χώρο και έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου του. Τώρα πάει να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Το δίκτυο εμπιστοσύνης ξεκίνησε στα κεντρικά και απλώνει τα δίχτυα του στην περιφέρεια. Μετά το τέλος των διαδικασιών ελπίζουμε να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης. Δουλειά μας είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών, χωρίς να πάρουμε θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου», είπε ο κ. Δόδης.

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Μπρουσκέλης αναφέρθηκε στα ζητούμενα που είναι η συμμετοχή και η ενότητα. «Μια συμμετοχή μαζική θα δώσει μεγάλη δυναμική στον ηγέτη που θα αναδειχθεί. Έτσι και η παράταξη θα ανακτήσει τη δυναμική της στην κοινωνία ως Κεντροαριστερά και θα λάβει τη θέση που της αξίζει στα πολιτικά δρώμενα».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ενδεχόμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλώνοντας υπέρ αυτής της διαδικασίας. «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι κάτι καινοτόμο, θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο εγχείρημα και θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στους Έλληνες της διασποράς». Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται για το χώρο να συμμετέχουν μαζικά.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είτε με το στήσιμο καλπών. Συγκεκριμένα στην Ημαθία, αν ισχύσει τελικά η δεύτερη περίπτωση, θα στηθούν συνολικά 12 κάλπες σε όλο το νομό, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων από τις έδρες των δήμων περιοχών. Στο δήμο Βέροιας, στο Δημαρχείο Βέροιας, στα Ριζώματα, στη Βεργίνα, στο Μακροχώρι και τον Άγιο Γεώργιο. Στο δήμο Νάουσας, στο ΚΑΠΗ Νάουσας, στα ΚΑΠΗ Κοπανού και στο Αγγελοχώρι. Στο δήμο Αλεξάνδρειας, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, στο παλιό Δημαρχείο στη Μελίκη, στα Καβάσιλα και στο Πλατύ.

Στη διαδικασία, που πιθανώς θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου, μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με κόστος έως 4€ και μειωμένη τιμή σε ανέργους, φοιτητές και νέους. Θα υπάρξουν δυο καταστάσεις, μια για αυτούς που θέλουν να αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου φορέα και μια για τους απλούς ψηφοφόρους, τα στοιχεία των οποίων δε θα είναι προς αξιοποίηση στο μέλλον.

Σχετικά με τα το ποσοστό της συμμετοχής, όπως ανέφεραν, θα είναι ικανοποιημένοι εάν ξεπεραστεί αυτό για την εκλογή της Φώφης Γεννηματά, με την πολυμορφία της συμμετοχής να είναι εξίσου σημαντική.

Πηγή: Veriotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *