ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συγκινεί με την επιστολή στον πρωθυπουργό ο μαθητής από την Μελίκη για την Ελληνική Σημαία

Συγκινεί με την επιστολή στον πρωθυπουργό ο μαθητής από την Μελίκη για την Ελληνική Σημαία

Το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει πως ο σημαιοφόρος δε θα ορίζεται βάσει βαθμολογίας αλλά θα προκύπτει από κλήρωση, βρήκε ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας αρνητική.

Ανάμεσά τους και ένα αριστούχος μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης, που με δυσαρέσκεια πληροφορήθηκε από τους γονείς του πως, παρά τους κόπους του για την αριστεία, δεν θα είναι αυτός που θα σηκώσει τη σημαία.

Ο μαθητής αποφάσισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του αυτή, μέσα από μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που του ζητάει να αποσύρει το άρθρο και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αγωνιστούν για να κρατήσουν τη σημαία. Την επιστολή μας κοινοποίησαν οι γονείς του μαθητή, που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να στηρίξουν στον τρόπο  με τον οποίο εκφράστηκε.

Διαβάστε την επιστολή: 

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Το όνομα μου είναι Κωνσταντίνος Ντόβας και είμαι μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης Ημαθίας. Σας γράφω, διότι το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ψηφίσατε πρόσφατα στην Βουλή των Ελλήνων, μου στερεί την ΤΙΜΗ, την ΧΑΡΑ, και την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ να κρατήσω την Ελληνική Σημαία, στις παρελάσεις που θα γίνουν.

Αποφοίτησα από την Ε΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης με βαθμό ΔΕΚΑ (10) ΆΡΙΣΤΑ. Πριν ψηφίσετε το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα (του οποίου τον αριθμό δεν γνωρίζω και δεν χρειάζεται), ήμουν πολύ χαρούμενος, διότι θα είχα την τιμή να σηκώσω την Ελληνική Σημαία ως Σημαιοφόρος του Σχολείου μου. Πληροφορήθηκα από τους γονείς μου, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, διότι εσείς αποφασίσατε να σταματήσετε να επιβραβεύεται τον άριστο μαθητή που κόπιασε για να κερδίσει αυτόν τον «τίτλο».

Στην Ιστορία που έχω διδαχθεί μέχρι σήμερα, έμαθα ότι την Ελληνική Σημαία την κρατούσε πάντα ένας αρχηγός, ένα πρωτοπαλίκαρο, ένας ήρωας κι όχι κάποιος ο οποίος προέκυπτε από μια κλήρωση.

Φυσικά, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κρατήσουμε την Σημαία της χώρας μας, πόσο μάλλον, εκείνος που κοπιάζει γι αυτό.
Σας παρακαλώ πολύ να αποσύρεται το άρθρο του παραπάνω Διατάγματος και να δώσετε το δικαίωμα σε εμάς τα παιδιά να αγωνιστούμε για να γίνουμε οι Σημαιοφόροι της χώρας μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.»

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ντόβας

Πηγή: Veriotis.gr

14 Comments

  • Πρώτα από όλα δεν σου στερεί το δικαίωμα. Δεύτερον, το ότι διάβασες περισσότερο/είσαι πιο οξυδερκής, δεν σημαίνει ότι είσαι πρωτοπαλίκαρο/ήρωας. Τρίτον, αν είσαι τόσο άριστος όπως λες, θα έπρεπε να ξέρεις ότι το τελικό “αι” πρέπει να γίνεται “ε” σε κάποιες περιπτώσεις. Μήπως τελικά δεν είσαι ο ήρωας που πρέπει να κρατά την σημαία;

    Πάντως συμφωνώ ότι οι παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως, αλλά και να επιβραβεύονται οι άριστοι.

    • Παλιό κομουνιστές
      αθεη

    • Τζιμη γραφεις π@π@ριές!

    • Ε εσυ δεν εισαι ελληνας γιαυτο μιλας ετσι τουρκος εισαι .ηελληνικηνιστορια μας τα διδαξε αυτα κ το δικαιωμα του σημαιοφορου κ τις παρελασις φιλε

    • Τζίμη, μήπως επικροτείς και την αλλαγή φύλου στα 15; Όλα τα έχουν ισοπεδώσει πια! ΕΛΕΟΣ! Μπράβο στο παλικαράκι! Να το χαίρονται οι γονείς του!

  • Ναι στην παρέλαση ! Ναι στην επιβραβευση του Καλύτερου μαθητή ! Όχι στη κλήρωση ! Ξυπνηστε!

  • για να καταλάβεις ποσο φασίστας είσαι..k ότι “φασκεις” k αντιφάσκεις,για να καταλάβεις ποσο πρόβατο είσαι… επειδή το παιδί έκανε ορθογραφικό λάθος,του λες ότι μάλλον δεν κάνει για σημαιοφόρος. την ίδια στιγμή θες να κρατάνε την σημαία οι μη άριστοι,είσαι αντίθετος με την αριστεία..την οποια χρησιμοποιείς όταν θες να πολεμήσεις κάτι το γνήσιο k ελληνικό. a ρε πόντικα

  • Τζίμη αγόρι μου μήπως παίρνεις ληγμένα χάπια? Τι μπούρδες είναι αυτά που απαντάς στο θαυμάσιο αυτό μαθητή από την Μελίκη? Μήπως είσαι και εσύ όμοιος με τον αντιρρησία συνείδησης τον Καρανίκα? Μήπως είσαι του ιδίου κλαμπ? Και αν είναι ρε μεγάλε να τα κάνουμε όλα με κλήρωση , γιατί ο … μεγάλος Τσίπρας δεν βάζει υποψηφίους βολευτές με κλήρωση? Γιατί διαλέγει τους καλύτερους? Αν είναι έτσι ας παντρευόμαστε και με κλήρωση!!! Το κόμπλεξ που έχετε εκεί στο ΤΣΙΡΙΖΑ δεν παίζετε με τίποτα. Ούτε ίχνος ντροπής δεν έχετε, Απλά είστε λιγούρια τις εξουσίας.

  • Δακρύσαμε με την επιστολή.χαχαχα

  • Στην έκτη Δημοτικού φοιτά ρε ξεφτιλα τζιμη…

  • Πόσο δίκαιο έχει το παιδί! Αυτός που προσπαθεί και κοπιάζει πρέπει με κάποιον τρόπο να επιβραβεύεται! Με τη λογική της δημοκρατίας που λένε αυτοί, γιατί να γίνονται και εθνικές εκλογές…..? Να βγαίνει πρωθυπουργός με κλήρωση! Αυτά τα γράφω για κάποιος σαν τον Τζίμη και σαν τον Ανώνυμο που χλευάζουν τον μαθητή! Άλλη είναι η έννοια της δημοκρατίας, όχι αυτή που θέλουν να περάσουν με τα νομοσχέδια που περνάνε ή θέλουνενα περάσουν στην βουλή περί συμβίωσης, αλλαγής φύλλου, κατάργηση προσευχής στα σχολεία, κατάργηση της παρέλασης και πολλά άλλα……

  • Απο οσα διαβασα μεταξυ σχολιων και επιστολης συνχαρητηρια στο κοντοχωριανο μαθητη εκτης ταξης δημοτικου που ειναι τοσο ανοιχτομυαλος και επικεντρωμενος επι της ουσιας οσο για τα περαιτερω σχολια δεν επιθυμω να σχολιασω αλλωστε δεν ειναι τυχαιος ο λογος που φτασαμε ως εδω ενα μονο εχω να πω ξυπνηστε ρεεεεεεε μας εξαφανιζουν την Ελλαδα μαςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

  • Μπράβο στον μαθητή που πήρε θέση, τόλμησε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του δημόσια και δεν αρκέστηκε να γκρινιάξει στους γονείς του. Χαίρομαι γιατί βλέπω πως υπάρχει ελπίδα!
    Όσο για τον Τζίμη, είναι αυτός και οι όμοιοί του που αποδομούν την έννοια της πατρίδας και τις αρχές που κρατούν τους Έλληνες ενωμένους. Έστω τώρα, ας μελετήσουν τι ακριβώς σημαίνει ελευθερία και δημοκρατία, αν δεν μπορούν, ας ζητήσουν βοήθεια, δεν πειράζει και μετά ας πάρουν θέση. Έλεος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *