ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Είπατε τω Κουρουμπλή

Είπατε τω Κουρουμπλή

Γράφει ο Δημήτριος Τοπάλης

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για την πολιτική δράση και στάση του Υπουργού …θαλασσών κι όχι θαλασσωμάτων κ. Κουρουμπλή αλλά, μια ανάγνωση του βιογραφικού του, εμένα με προδιέθεσε αρνητικά. Ήταν τρεις τετραετίες αιρετός βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Επειδή κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ έγινε σαν την «εν πολλές αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» κι έπεσε στο 4% από 44% που κατείχε, με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», ο κ Κουρουμπλής ελάκισε κανονικά.

Την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και από τη Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκε στην Κουμουνδούρου. Εκεί τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες μια και υπήρχε αρκετός χώρος. Προηγουμένως είχαν διώξει το Μανώλη Γλέζο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κι άλλους πολλούς κι έμενε χώρος αρκετός, που τον κατέλαβαν ο κ. Κουρουμπλής, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, η κ. Τζάκρη Θεοδώρα, ο κ. Τόσκας, η κ. Τελιγιορίδου, o κ. Μπαρουφάκης , ο κ. Χουλιαράκης, o κ Σπίρτζης, ο κ. Γιώργος Πάντζας, η κ. Άννα Βαγενά και πολλοί ακόμη καταπράσινοι πολιτικοί, που απαρνήθηκαν τον πράσινο ήλιο και έτρεξαν στις ροζ επιφάνειες του κ. Τσίπρα, που τις κληρονόμησε από τον Αλέκο Αλαβάνο!!!

Αφού με επιμέλεια και επιμονή μεγάλη ο κ. Κουρουμπλής για τρεις τετραετίες διέλυε την Ελλάδα, όπως καταμαρτυρούν όλοι οι αριστεροί της Ελλάδας κι ο κ. Τσίπρας προσωπικά, αποφάσισε ξαφνικά να τη σώσει από τον κατήφορο, στον οποίο ο ίδιος την είχε οδηγήσει.

Για τη διάλυση της Ελλάδας συνεργάστηκε με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, με τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, με τον κ. Θόδωρο Τσουκάτο, με τον κ. Σμπώκο, με την κ. Τζάκρη και με πολλές ακόμη δεκάδες αριστερών αλλά πράσινων ως το μεδούλι συντρόφων του.

Όταν λέμε διάλυση της Ελλάδας εννοούμε πραγματική διάλυση με όλα τα κομφόρ. Όμως φαίνεται πως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για τον κ. Κουρουμπλή. Αποφάσισε να λακίσει από το ΠΑΣΟΚ και να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει αυτή τη διάλυση. Σαν υπουργός εδώ και τρία περίπου χρόνια επέδειξε τόση αδράνεια και τόση ανικανότητα, ώστε μας έστειλε όλους να κάνουμε μπάνιο στα κατάμαυρα, γεμάτα πετρέλαιο, νερά του Σαρωνικού κι ύστερα, σχεδόν αμέσως, ζήτησε συγγνώμη για το ατόπημά του. Όλοι του ’λεγαν να παραιτηθεί, σύσσωμη η αντιπολίτευση τον στηλίτευε και τον λοιδωρούσε αλλά ο κ. Κουρουμπλής ήταν αμετάπειστος. Δεν μπορούσε να απαρνηθεί την καρέκλα του! Ήταν γερά γαντζωμένος στην εξουσία!

Τώρα τελευταία δε βγαίνει καθόλου στο γυαλί. Λουφάζει και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του. Υπάρχουν και κάποιες φήμες που λένε ότι, επειδή το ΠΑΣΟΚ, με τα τόσα αμαρτήματα του παρελθόντος, άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του, ο κ. Κουρουμπλής άρχισε να ισοπεδώνει το δρόμο για τη Χαριλάου Τρικούπη και πάλι, ώστε να μη μείνει ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑ!

Βγήκαν όμως κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και δήλωσαν κάτι περίεργα πράγματα. Κάποιος είπε ότι όλοι αυτοί που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ είναι προδότες, που, στην πρώτη δύσκολη στιγμή, έφυγαν από το λίκνο, που τους γαλούχησε και δεν έχουν πλέον θέση στη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Κάποιος βορειοελλαδίτης δημοσιογράφος δήλωσε περίπου τα εξής: Όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκάλεσαν την κοινωνία, όσοι έπιασαν στασίδι στο Ναό του Σύριζα, δεν έχουν θέση στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, που άλλαξε όνομα κι έγινε ΔΗ.ΣΥ. Η βρωμιά και η δυσωδία , που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ έφυγε πλέον από το χώρο αυτό και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ! (Σ.Σ. Ομολογείται εδώ ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε πράγματι βρωμιά και δυσωδία, που έφυγε πλέον και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, γνωστή από το ευαγγέλιο, επέφερε τέτοιο καθαρισμό, που έκανε το σημερινό ΠΑΣΟΚ να …αστράφτει από καθαριότητα, σαν να πλύθηκε με το πανίσχυρο ΒΙΜ.)

Η ουσία είναι μία. Ο δρόμος της επιστροφής γι’ αυτούς που έπιασαν στασίδι στο ναό του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέρχεται όπου να ’ναι, θα είναι εκκωφαντική και θα σημάνει εκτός των άλλων την πτώση και του κ. Κουρουμπλή, για πάντα πιστεύουμε.

Κάποιος καλοπροαίρετος φίλος με παρότρυνε να τον αποχαιρετίσω από τώρα, λέγοντάς του τον τελευταίο χρησμό του Μαντείου των Δελφών, που δόθηκε στον Ιουλιανό τον Παραβάτη, λίγο παραλλαγμένο για την περίσταση.

«ΕΙΠΑΤΕ ΤΩ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΧΑΜΑΙ ΠΕΣΕ ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΥΛΑ. ΟΥΚΕΤΙ ΦΟΙΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΒΗΝ ΟΥ ΜΑΝΤΙΔΑ ΔΑΦΝΗΝ ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΟΥ ΠΑΓΑΝ ΛΑΛΕΟΥΣΑΝ. ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΗΓΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ»!!!

Η μετάφραση του παραπάνω κειμένου αφήνεται να γίνει από αυτούς, που αγαπούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, ασκούνται στην εκμάθησή της και είναι πολλά εκατομμύρια απ’ ό,τι μαθαίνω εντός και εκτός Ελλάδος. Η Αρχαία ελληνική γλώσσα δε θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα μείνει ζωντανή και θα καθοδηγεί όλο τον κόσμο επειδή είναι η πιο πλούσια και η πιο άρτια γλώσσα του κόσμου. Οι αριστεροί που επιδιώκουν την κατάργησή της θα μπουν στο περιθώριο.

ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2 Comments

  • φερε μου γκασμα

  • Μου θυμίζεις τον πρόεδρο του Εδεσσαικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *