Συνταγή της ημέρας: Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι

Συνταγή της ημέρας: Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι


koftomakaronakimekimaΥλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. ψιλοκομμένες…

ντομάτες
1 καρότο τριμμένο
1 δαφνόφυλλο
1+ 1/2 φλ. γιαούρτι
1 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα γι 20′. Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό. Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε αμέσως.
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Το Αλεξάνδρεια-Γιδάς ενθαρρύνει τους αναγνώστες του να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την Δικτυακή μας Πύλη. Όπως είναι λογικό, τα σχόλια που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το Αλεξάνδρεια-Γιδάς δεν υιοθετεί τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζονται από τους αναγνώστες του. Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή.