Kindle Fire Coupon Kindle Fire Coupon 2012 Kindle DX Coupon 2012 Kindle Fire 2 Coupon Amazon Coupon Codes 2012 Kindle DX Coupon PlayStation Vita Coupon kindle touch coupon amazon coupon code kindle dx coupon kindle touch discount coupon kindle touch coupon 2012 logitech g27 coupon 2012 amazon discount codes
exarxopoulos

Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το νέο φυλλάδιο από τα Σούπερ Μάρκετ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ από 27/06/2013 έως 26/07/2014



goelectric

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο www.tsiapanitis-bazaar.gr



goelectric

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

0

Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 φλιτζ. ζωμό κότας (ή νερό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα…..

2 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ζωμό κότας με το φιλέτο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15΄. Αφήνουμε 10΄ τα φιλέτα να μείνουν στο ζωμό. Θα χρησιμοποιήσουμε ½ φλιτζ. ζωμό. Κρατάμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο για άλλη χρήση. Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα.
2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι για περίπου 8΄.
3. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.
4. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10΄-15΄ στους 180οC στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το ψήνουμε για 1΄.
5. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
argiro
Επιμέλεια:Ο.Ν.

© 2012 Alexandreia-Gidas. All rights reserved.
Powered by xnoble
Developed by dev-E.D.O.M.
UA-34050465-1