Συνταγή της ημέρας: Σπεντζοφάι

Συνταγή της ημέρας: Σπεντζοφάι


spetzofaiΥλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κουτ. τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χονδρές λωρίδες. Τις σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια 3 εκ. και τα τηγανίζετε στο ίδιο λάδι. Τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα βάζετε με τις πιπεριές. Πετάτε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι. 
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζετε για 20΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 10΄ μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
 
athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Το Αλεξάνδρεια-Γιδάς ενθαρρύνει τους αναγνώστες του να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την Δικτυακή μας Πύλη. Όπως είναι λογικό, τα σχόλια που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το Αλεξάνδρεια-Γιδάς δεν υιοθετεί τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζονται από τους αναγνώστες του. Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή.