Νέο κατάστημα άνοιξε στην Αλεξάνδρεια η γνωστή εταιρία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ (φώτο)


tyriΛειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στη δημοτική αγορά της Αλεξάνδρειας το νέο κατάστημα της εταιρίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ. 

Η εταιρία Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. εδρεύει στο αρχαίο Δίον, στους πρόποδες του Ολύμπου και ασχολείται με την παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία και πώληση τυροκομικών προϊόντων εδώ και 35 χρόνια, από το 1978.

Η Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. συλλέγει σε καθημερινή βάση πρόβειο και γίδινο γάλα, 100% ελληνικό, το οποίο προέρχεται από επιλεγμένες φάρμες, τα ζώα των οποίων βόσκουν στους πρόποδες του Ολύμπου. Η συλλογή γίνεται από σύγχρονα βυτία τελευταίας τεχνολογίας όπως ορίζει η Ε.Ε.. Το γάλα μεταφέρεται στο σύγχρονο ιδιόκτητο τυροκομείο της εταιρίας όπου υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο από πιστοποιημένο χημείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων, στη συνέχεια παστεριώνεται και ξεκινά η επεξεργασία του για την μεταποίηση σε διάφορα προϊόντα. Μετά την παρέλευση του καθορισμένου χρόνου ωρίμανσης, τα προϊόντα διανέμονται στην εγχώρια αγορά από το καταρτισμένο προσωπικό και τον ιδιόκτητο σύγχρονο στόλο φορτηγών οχημάτων της εταιρίας.

Η σταθερή ποιότητα των προϊόντων της, είναι αυτή που αναδεικνύει την εταιρία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ σε αξιόμαχη εταιρία της γενικότερης εγχώριας αγοράς καθώς τα προϊόντα μας διατίθενται σε πολλά τοπικά super markets αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες. Άλλωστε η αυξημένη ζήτηση και συνεπώς οι αυξητικές τάσεις πωλήσεων πρόβαλαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης τυροκομικής μονάδας η οποία έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις καθορισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση προδιαγραφές, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο 2014.

Η Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000.

Για να επιτύχει ένα αυθεντικό προϊόν με σταθερή γεύση η οικογενειακή μας επιχείρηση ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, χρησιμοποιώντας όλα τα μυστικά που μάθαμε από τους Σαρακατσάνους προγόνους μας, οι οποίοι μετακινούνταν με τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια του Ολύμπου.

Το νέο κατάστημα της εταιρίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ βρίσκεται στη δημοτική αγορά της Αλεξάνδρειας και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθημερινά!

Τρεις γενιές οι υιοί Καραμήτρου ασχολούνται με την τυροκομεία.

Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε: 

  • Φέτα Π.Ο.Π. (από 70% πρόβειο και 30% γίδινο γάλα)
  • Τυρί Αιγοπρόβειο (από 50% πρόβειο και 50% γίδινο γάλα)
  • Τυρί Κατσικίσιο (από 100% γίδινο γάλα)
  • Παραδοσιακό Ημίσκληρο τυρί
  • Παραδοσιακό ημίσκληρο τυρί χειροποίητο,  η ζύμωση γίνεται με το χέρι. (από 100% πρόβειο γάλα)
  • Κεφαλοτύρι (από 100% πρόβειο γάλα)
  • Ανθότυρο (παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο τυρόλαγο και γάλα)
  • Μυζήθρα (παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο τυρόγαλο)
  • Βούτυρο (Η παρασκευή του βουτύρου πραγματοποιείται από παστεριωμένη πρόβεια ή αιγοπρόβεια κρέμα γάλακτος)
  • Πολλά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς 

www.karamitros.gr