Ο ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ βρήκε τον δρόμο και γύρισε: Η δημοτική ομάδα, το ποδόσφαιρο και ο Μπ. Βουλγαράκης..


epikairos-3-1-2-1-1-1-1-1-2-1Ξεκινάω να γράφω το πρώτο κείμενο της νέας χρονιάς. Ποιο να ναι το πρώτo, από τα πέντε έξι πράγματα που γυροφέρνουν στη σκέψη μου τούτες τις μέρες;

Πόσο δύσκολο είναι για να γράψεις, για το πιο σπουδαίο, για εκείνο που αξίζει την πρωτιά να αναφερθεί.

Αν σέβεσαι τον αναγνώστη του γραπτού σου και αν βέβαια, ακόμη περισσότερο σέβεσαι τον εαυτό σου, το έργο είναι πολύ εύκολο.

Προειδοποιώ, ότι το επεισόδιο που θα διαβάσετε δεν είναι σκέτs θεατρικής παράστασης.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2017

Καλά, μιλάμε ότι αυτός ο Ντομουχτσής έχει σατανικό μυαλό. Την βασιλόπιτα πήγαμε να κόψουμε, και αυτός μας έκανε ηθοποιούς. Μας έβαλε όλους να παίξουμε αυτή την καινούργια μ****** που υπάρχει, το mannequin challenge.

Πάλι καλά δηλαδή, που δεν προλαβε τότε που μπουγέλωνε  ο ένας τον άλλο. Τότε να δεις πλάκα που θα παθαίναμε. Φαντάζεστε τον Σαπουνοπουλο να έρχεται από πίσω, και να ρίχνει στο ξαφνικό στον Γιοβανόπουλο ένα κουβά νερό; Έτσι για το γαμώτο,που κέρδισε το φλουρί.

Και το ωραίο ποιο είναι; Το concept λέει ότι πρέπει να είναι όλοι ακίνητοι. Κι ενώ τα πάντα είναι σταματημένα, υπάρχει κάτι που κουνιέται. Είναι το τηλέφωνο του Τάσου που χτυπάει, και πάνω γράφει τη λέξη δήμαρχος. Κατάφερε λοιπόν o Γκυρίνης, να είναι ο μοναδικός που κινιόταν στο mannequen  challenge!

Κι αν κρίνω από το ύφος του Ντομουχτσή την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο με το δήμαρχο, μάλλον συμφώνησαν ώστε να γίνουν κουμπάροι.

Γιατί από ότι έμαθα, ο δήμαρχος θέλει να βαφτίσει τα δίδυμα!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ 

Ας μιλήσουμε όμως και λίγο σοβαρά. O Μάρτιος είναι κοντά, και κάποιοι άρχισαν να έχουν παράξενες συμπεριφορές. Αποφάσισαν ότι μέχρι τον ανασχηματισμό του δήμου, θα κάνουν πλάκα μεταξύ τους.

Εγώ όμως αυτό που καταλαβαίνω από όλο αυτό είναι ότι, όλοι τους κάνουν πλάκα με εμάς που τους ψηφίσαμε. Και δεν θα αναφέρω κάποια έργα, που γίνονται στο ξαφνικό. Γιατί η κάθε πλευρά θα έχει την δική της δικαιολογία για να πει.

Θα πω όμως δυο λόγια στο φίλο μου τον δήμαρχο. Γιατί θεωρεί, ότι ο δήμαρχος πρέπει να έχει πατρική παρουσία. Να λειτουργεί δηλαδή για όλους σαν πατέρας. Και να προσπαθεί ώστε να μην αδικήσει κανένα από τα 20 παιδιά που έχει. Γιατί τόσοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του.

Συγνώμη ρε φίλε αλλά νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος. Δόξα τω Θεώ, έχεις δύο υπέροχα παιδιά να μεγαλώσεις. Η οικογένεια και η δημοτική ομάδα, δυστυχώς έχουν πολλά μίλια απόσταση μεταξύ τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εγώ λοιπόν θεωρώ, ότι η δημοτική ομάδα είναι κάτι σαν μία oμάδα ποδοσφαίρου. Μέσα λοιπόν σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες.

Υπάρχει ο καλός παίκτης. Υπάρχει ο εργάτης. Υπάρχει η φίρμα, η βεντέτα. Υπάρχει όμως και το τσογλάνι. Που το μόνο που κάνει, είναι να προσπαθεί να δημιουργεί προβλήματα.

Όλοι τους θέλουν ξεχωριστή μεταχείριση. Και αν πούμε ότι η κεφαλή της ομάδας προσπαθεί να βάλει μία σειρά σε όλα αυτά, πείτε μου εσείς τι θα κάνει με την τελευταία κατηγορία; Με αυτούς που το μόνο που έχουν στη σκέψη τους είναι, να δημιουργούν προβλήματα.

Θεωρώ πως και ένα δεκάχρονο παιδάκι να ρωτήσεις, θα σου πει πως η θέση τους είναι έξω από την ομάδα.

Θα σου πει, στειλτους στο Αλεξάνδρεια Γιδας  για να συμμετάσχουν στο mannequen  challenge!

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

Ας μιλήσουμε λίγο και για ποδόσφαιρο. Και αν θέλετε να κάνουμε το παιχνίδι των λέξεων.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακολουθήσω αυτό το βόλεμα με τις λέξεις. Αυτό δηλαδή, που μεταφράζει ο καθένας τα πράγματα όπως τον συμφέρουν.

Να μιλήσουμε λοιπόν για την ομάδα της Αλεξάνδρειας. Εκεί όπου κάποιος παριστάνει, τον αρχιεπίσκοπο Aλεξανδρείας και πάσης Eλλάδος. Είμαστε μέν Αλεξάνδρεια αλλά είμαστε και άτομα με αδυναμίες και διαφορετικές σκέψεις και συμπεριφορές.

Και η ομάδα πού κολλάει σε όλα αυτά ρε μαλάκες; Και στο φινάλε τι χρωστάνε οι ποδοσφαιριστές αν κάποιοι έχουν στόκο στο κεφάλι.

Κάνουν ένα τραπέζι στους ποδοσφαιριστές. Για το καλό του καινούργιου χρόνου, και για να ανταλλάξουν μεταξύ τους ευχές. Και πηγαίνει ένας δικός μας, για να βγάλει φωτογραφίες. Και ξαφνικά γίνεται ένα σούσουρο, ένας  σαματάς και του απαγορεύουν να κάνει τη δουλειά του.

samm

Εμένα, δεν με ενδιαφέρει ποιος είχε την ιδέα. Με ενδιαφέρει ποιος έδωσε την εντολή. Και την εντολή την έδωσε ο Σαμαράς.

Για μένα λοιπόν, υπόλογος είναι ο πρόεδρος για αυτό που έγινε. Δυστυχώς, τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι λεπτομέρειες. Και οι "λεπτομέρειες" που υπάρχουν κοντά στην ομάδα και συμβουλεύουν τον πρόεδρο, μόνο καλό δεν κάνουν.

Και το μόνο που έχω να πω στη "λεπτομέρεια" είναι, ότι είναι τυχερός που δεν πήγε να βγάλει φωτογραφίες o Φώντας. Γιατί θα είχε πολύ μεγάλη πλάκα όταν θα του έλεγαν, απαγορεύεται να βγάλεις φωτογραφίες…Εκεί να δεις πανηγύρι που θα στηνόταν.

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ Μ' ΑΚΟΥΣ 

Έγινε μία έρευνα η οποία τι λέει; Οι άνθρωποι που βρίζουν, είναι πιο έντιμοι από αυτούς που προσπαθούν να το θάψουν μέσα τους.

Ξέρετε, από αυτούς που θέλουν και καλά, να το παίξουν πολιτισμένοι και ότι μιλάνε πάντα με το σεις και με το σας. Και όχι μόνο πνιγουν  το θυμό τους, αλλά κάνουν και θεωρία στους άλλους ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις.

Και μόλις το διάβασα, θυμήθηκα τον Βουλγαράκη που από την πρώτη μέρα που άρχισα να γράφω με φωναζει συνεχώς, γιατί βρίζω. Την έρευνα λοιπόν την αφιερώνω στο φίλο μου τον Μπάμπη τον Βουλγαράκη τώρα που μαθαίνω ότι είναι έτοιμος για ψηλά…

Στο μεταξύ τώρα που το θυμήθηκα. Αυτός ο Στέφανος o Γκιουρτζής  είναι μεγάλος σατανάς. Επειδή κανένας δεν τον φωνάζει με το όνομα του και όλοι τον λενε μανάβη τρελάθηκε κι αυτός και τι έκανε; Τους έχει όλους περασμένους στο τηλέφωνο του με παρατσούκλια.

Κάποιον ας πούμε που ασχολείται με τον τοπικό τύπο τον ονόμασε Εσπρέσσο. Έναν άλλον που ψοφάει για να γίνει δήμαρχος τον έχει περασμένο με το όνομα Γκυρίνης. Και το ωραίο ξέρετε ποιο είναι; Ότι μόνο αυτός ξέρει με ποιον μιλάει στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή που τον παίρνει για να μιλήσουν!

Τον παίρνω εγώ ας πούμε τηλέφωνο και αυτός δείχνει στους άλλους το όνομα. Και βλέπουν ότι το τηλέφωνο του γραφει δήμαρχος. Κι ενώ όλοι νομίζουν ότι μιλάει με τον Γκυρίνη αυτός μπορεί να μιλάει με τη μάνα του.

Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ 2017

Η βάπτιση του Eπίκαιρου για το 2017 έγινε. Έγινε η τελετή του αγιασμού του πρώτου άρθρου για το 2017, όπως γίνεται ο αγιασμός των υδάτων.

Δεν ρίχνει ο παπάς το σταυρό μέσα στο νερό και τα αγιάζει; Μα θα μου πεις αν τα νερά είναι βρώμικα δεν καθαρίζουν με τίποτα. Ναι αλλά αγιάζουν. Και να σας πω και το κυριότερο;Τα βουνά,οι λίμνες, ο αέρας, όλα αυτά που δεν τα έφτιαξε ο άνθρωπος, είναι από μόνα τους αγιασμένα. Δεν χρειάζονται κανέναν παπα να τα διαβάσει, και καμία θρησκεία να τα ευλογήσει.

Αν θέλουν οι θρησκείες να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, τότε ας καταφέρουν να αγιάσουν τα μυαλά των ανθρώπων που δηλητηριάζουν το περιβάλλον!

Σας εύχομαι λοιπόν καλή χρονιά και αγιασμένα μυαλά….

Ο ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Αργύρης Παναγιωτόπουλος