ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ: Παρεξήγηση χωρίς λόγο και το ανέκδοτο του δημάρχου


epikairos-3-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2Τι έχω να πω για αυτούς που γράφουν κάτι και μετά βγαίνουν παραπονούμενοι, ότι τους κατακρίνουν. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να μάθουμε να γράφουμε την αλήθεια. Την αλήθεια όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως την βλέπουν οι άλλοι.

Όταν είμαι αναγκασμένος να γράψω κάτι με το όνομά μου, πρέπει να το ψάξω πάρα πολύ. Οι πηγές πρέπει να είναι αξιόπιστες και τα συμπεράσματα που βγαίνουν να είναι τεκμηριωμένα. Γιατί όπως είπε και ο Αϊνστάιν αν θες να μάθεις την αλήθεια από κάποιον, βάλτου μία μάσκα και θα σου την πει. Αν του ζητήσεις να σου την πει επώνυμα, δεν πρόκειται να τη μάθεις ποτέ.

Γιατί στο τέλος του γραπτού μένει μόνο ένα όνομα. Όλοι αυτοί που εμφανίζονται με στοιχεία και ταχα μου τεκμηριωμένες απόψεις, τις περισσότερες φορές λένε ότι εγώ δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Στο τέλος της ημέρας λοιπόν, ένας είναι ο μ******.

Και όλοι οι υπόλοιποι που τον έβαλαν στο λούκι λένε, ας πρόσεχε.

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ 

Πάμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και αντί το πράγμα όσο πάει να ησυχάzει αυτό αγριεύει. Λέω για αυτή την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Αγκαθιά και στα Τρίκαλα. Που στην πραγματικότητα είναι κόντρα ανάμεσα στον Παπαδόπουλο και τον Ματσούκα. Και το θέμα είναι ότι οι ομάδες και των δύο είναι πρωταθλήτριες στην κατηγορία τους.

aris-1

Και αν θυμάμαι καλά οταν ξεκίνησε αυτή η κίνηση για την ανατροπή της προηγούμενης διοίκησης, οι δυο τους αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν στο στόμα. Και ολα άλλαξαν από τη μέρα που ο Αριστείδης είχε δηλώσει, ότι το καλύτερο θα ήταν στην επόμενη κατηγορία να ανέβει η Αλεξάνδρεια. Από κείνη τη μέρα έγινε το κόκκινο πανί για τους Τρικαλινούς.

Επειδή ήμουνα μπροστά σε εκείνη τη δήλωση που είχε κάνει, νομίζω ότι οι Τρικαλινοί τζάμπα θύμωσαν. Γιατί o Ματσούκας είπε ότι υπάρχουν τα χωριά γύρω γύρω, και στη μέση είναι η Αλεξάνδρεια που είναι η πόλη. Θεωρώ λοιπόν είπε, πως το σωστότερο θα ήταν η πόλη να έχει ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία. Και οι δηλώσεις βέβαια υπάρχουν.

Αν βάλετε να τις δείτε θα καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέω. Όταν όμως θέλεις να ξεσηκώσεις πόλεμο για προσωπικούς λόγους, τότε δίνεις διαφορετικές ερμηνείες.

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Το μόνο που έχω να πω εγώ εδώ στους δικούς μας είναι, ότι δεν μπορούν να περιμένουν λυση από ψηλά. O Φωτιάδης δεν είναι κανένας χθεσινός και με το καλημέρα να χαλαστει με κάποιον. Και θα πω και κάτι που το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

O Φωτιάδης έζησε την χρυσή εποχή των Ποντίων Βέροιας. Της ομάδας που έφτασε σε σημείο να δώσει παιχταράδες, όχι μόνο σε μεγάλες ελληνικές ομάδες αλλά μέχρι και την Εθνική Ελλάδος. Καφές, Ατματζίδης, Νινιάδης, Νταμπίζας, και ο δικός μας ο Γελαδάρης, είναι μόνο μερικοί από τους παικταράδες που είχαν βγει από κείνη την ομάδα. Και να ξέρετε ότι ο κοντός στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την αναγέννηση της ομάδας εκείνης.

Κρατήστε το κάπου αυτό και θα με θυμηθείτε. Και όταν το κρυφό σου όνειρο είναι αυτό, ξεκινάς πρώτα από τους αντιπάλους σου. Που δεν τους θέλεις δυνατούς, αλλά αποδυναμωμένους. Και οι αντίπαλοί ξέρετε ποιοι είναι; Οι ομάδες του ρουμλουκιού. Πάντα όταν κάποιοι φαγώνονται μεταξύ τους βρίσκεται κάποιος μάγκας για να ξεπεταχτεί στο προσκήνιο.

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ 

Πάντως αν θέλεις να διορθώσεις μία κατάσταση είναι πολύ εύκολο να γίνει. Οπως εύκολο είναι να την αφήσεις να διαιωνίζεται και να υπάρχει το πρόβλημα. Και με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετούνται άλλες καταστάσεις. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο κοντός δεν έχει και μεγάλο πρόβλημα αφού εδώ τους δικούς μας τους βλέπει αραιά και πού.

Αντίθετα με τον Μαστοροδήμο ας πούμε, που τους συναντάει κάθε μέρα μπροστά του. Και έχει βαρεθεί να ακούει παράπονα. Και όπως και να συμπεριφερθεί για μία από τις δύο πλευρές θα είναι πάντα ο κακός. Εγώ λοιπόν εάν ήμουνα στη θέση της διοίκησης, θα έκανα το εξής απλό.

Στο επόμενο συμβούλιο, θα αποφασιζα στο τέλος των πρωταθλημάτων να γίνει ένα τουρνουά, μεταξύ των ομάδων που βγήκαν πρωταθλήτριες στην κατηγορία τους και τα χρήματα που θα μαζευτούν να πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να είναι μία καλή αρχή να βρεθούν κοντά οι δύο εχθροί. Που αν καθίσουν και το καλoσκεφτούν, στην πραγματικότητα δεν τους χωρίζει τίποτα.

Αν τώρα καταφέρουν σε έναν αγώνα με ιερό σκοπό να μαλώσουν μεταξύ τους, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους..

Η ΡΕΤΡΟ  ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΑ

Τον Νίκο τον Φανάρα θα το γνωρίζετε οι περισσότεροι. Είναι ο παλιός τερματοφύλακας, που κάποια στιγμή είχε περάσει και από την Αλεξάνδρεια. Τη θέση φυσικά του τερματοφύλακα την είχε επιλέξει εξαιτίας του θείου του του Γρηγόρη, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα με τον Ηρακλή.

Αν καθίσεις μαζί του και μιλήσεις για ποδόσφαιρο, είναι μία ρετρό κατηγορία μόνος του. Καταρχήν μου λέει, θα σε παίρνω μόνο εγώ τηλέφωνο γιατί έχω ενα πρόγραμμα που είναι, απεριόριστα προς όλους. Και πόσο πληρώνεις, τον ρωτάω εγώ. Άσε ρε μ***** μου λέει, κάθε φορά που πάω να πληρώσω έχω ξεπεράσει το όριο!!! Πείτε μου τώρα εσείς πώς γίνεται να έχεις απεριόριστο και να το ξεπερνάς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο άνθρωπος έπαιζε τερματοφύλακας. Όλοι αυτοί έχουν τη δική τους λογική. Δεν μπορεί κανένας να τους πιάσει από πουθενά.

Φωτογραφία του Nikos Fanaras.

Μετά μου εξήγησε οτι λόγω δουλειάς παίρνει κάποια τηλέφωνα στο εξωτερικό για αυτό και χρεώνεται περισσότερα λεφτά. Μιλούσαμε λοιπόν προχθές και θυμηθήκαμε κάτι παλιές ιστορίες. Και λέγαμε για την ομάδα της Αλεξάνδρειας που από παλιά ήταν κολλημένη σε κάποια στάνταρ.

Πήγαινε δηλαδή έπαιρνε έναν προπονητή από την Καλαμαριά και μαζί με αυτόν, ερχόταν και καμιά δεκαριά παίκτες από την ομάδα. Την επόμενη χρονιά γινόταν το ίδιο πράγμα, αυτή τη φορά όμως με τον Ηρακλή. Και μου λέει, ασε μην την ψάχνεις παντού το ίδιο γίνεται. Για να φανταστείς μου λέει, εδώ στα Γιαννιτσά όταν ήμασταν στην ομάδα μαζί με τον Τάκη τον Παπαδημητρίου ποιο ήταν το κόλλημα τους;

Αποτέλεσμα εικόνας για πιου

Έπρεπε η ομάδα, να έχει μέσα οπωσδήποτε έναν μαύρο! Δεν γίνεται έλεγαν να υπάρχει ομάδα, που να μην έχει στην εντεκάδα της έστω έναν μαύρο. Και τρέχαμε εμείς σαν παλαβοί, για να μπορέσουμε να βρούμε έναν μαύρο που να ξέρει μπάλα.

Δεν είναι τυχαία μου λέει, η διαφήμιση που βγήκε με τον Πίου…

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ωπα, γιατί το θέμα μάλλον δεν το έπιασα και πολύ καλά. Γιατί σαν να μου φαίνεται ότι ήρθε ολόκληρος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην πόλη μας, και το θέμα να περασε στο ντούκου. Καταρχήν, μπορεί κάποιος να μου πει πότε ήρθε τελευταία φορά Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην πόλη μας; Θα σας πω εγώ, μην κουράζεστε.

Ήταν στο μακρινό 1990. Και ένα άλλο θέμα που με απασχολεί, είναι για ποιον ήρθε τελικά. Γιατί τους βουλευτές της Ημαθίας τους βλέπω σαν να είχαν δευτερεύον ρόλο.  Στο όλο σκηνικό δηλαδή βλέπω μπροστινό τον Γκυρινη. Και απορώ με το δήμαρχο, αν τελικά είχε μία τέτοια πολιτική επιτυχία, γιατί δεν το εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά. Ακόμη κι αν το θέμα ηταν των Συριζαιων, έπρεπε να το κάνει δικο του και να φανει οτι τον Γενικό τον εφερε ο δήμαρχος στην πολη. Καλώς ή κακώς, ετσι χτίζονται τα προφίλ.

gga

Γιατί όταν μιλάμε για θέματα αθλητισμού, θες δε θες η προβολή πάντα είναι μεγάλη. Για αυτούς που ασχολούνται γνωρίζουν ότι καθημερινά από τα δύο γήπεδα περνάνε χιλιάδες παιδιά της πόλης μας. Και για μένα η κίνηση ματ που κάνει ο Γκυρινης είναι ότι αφήνει στους ειδικούς να αναλύσουν στο Γενικό γραμματέα ποια είναι τα προβλήματα. Δεν γίνεται δηλαδή ο γονέας να στέλνει το παιδί του να αθληθεί και να είναι αναγκασμένος τρεις φορές το χρόνο, να επισκέπτεται τους ορθοπεδικούς.

Και ο λόγος να είναι το κακό τερέν των δύο γηπέδων. Αυτά είναι χρόνια προβλήματα που τα γνωρίζουν πολύ καλά οι προπονητές των παιδιών που κάνουν πρωταθλητισμό. Ήταν δηλαδή οι πλέον ειδικοί για να μιλήσουν. Και για τους καλοπροαίρετους που θα βγουν για να πουν ότι ζήσε Μάη για να φας τριφύλλι, οτι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει το έργο ποτέ, έχω να πω το εξής: Τα ίδια λέγατε και τότε που είπε ο Αντωνίου ότι εγκρίθηκε στο να έρθουν η ομάδα Δίας στην Αλεξάνδρεια.

Φωνάζατε πως αν ξημέρωνε και έβγαινε ο ήλιος από τη Βέροια, τότε θα ερχόταν και η Δίας στην Αλεξάνδρεια. Και το πρόβλημά σας δεν ήταν αν θα ερχόταν ή όχι τελικά. Το πρόβλημά σας ήταν, που το είπε ο Αντωνίου. Και όταν τελικά είδατε μπροστά σας τους αστυνομικούς με τις μηχανές νομίζατε ότι είναι εξωγήινοι. Τα ίδια ακριβώς λέγονται και τώρα. Σιγά να μην βγάλουν λεφτά για να φτιάξουν τα γήπεδα στην Αλεξάνδρεια. Ρε μπορείτε να εξαφανιστείτε; Να σας κάνουμε ένα καφενείο και να μαζεύεστε όλοι εκεί για να κακομοιριάζετε;

Όσο γι'αυτούς που φωνάζουν οτι το ΠΑΣΟΚ είναι εδω επειδή βλέπουν στις φωτογραφιες τον δάσκαλο που ειναι ταγμενος στο κόμμα, εχω να τους πω οτι μακαρι να υπήρχαν άλλοι δεκα σαν αυτον. Θα βλεπατε πράγματα που ουτε καν μπορείτε να φανταστείτε.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Θα το πω όπως έγινε και όποιος καταλαβει, κατάλαβε. Παρασκευή βράδυ με παίρνει ο δήμαρχος τηλέφωνο. Το ξέρεις μου λέει το ανέκδοτο με τον λεφτα τον γύφτο, που πήγε και εκανε σπίτι δίπλα στον γιατρό;

Το σπίτι που έκανε ήταν ίδιο ακριβώς με του γιατρού. Και τον ρωτούσε κάθε μέρα: Γιατρέ είμαστε ίδιοι; Όχι του έλεγε ο γιατρός γιατί εγώ έχω και πισίνα. Φωνάζει συνεργεία o γύφτος σε 10 μέρες και αυτός πισίνα. Γιατρέ είμαστε ίδιοι; Όχι του λέει ο γιατρός γιατί εγώ έχω και Πόρσε.

Την άλλη μέρα Πόρσε και ο γύφτος. Γιατρέ είμαστε ίδιοι, γιατρέ είμαστε ίδιοι, εφτασε ο γύφτος να έχει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον γιατρό. Βγαίνει λοιπόν και τον ξαναρωτάει το ίδιο πράγμα. Και του λέει ο γιατρός,ε ναι, τώρα είμαστε ίδιοι. Όχι του λέει ο γύφτος δεν είμαστε ίδιοι. Γιατί εγώ έχω γείτονα γιατρό, ενώ εσύ έχεις γείτονα γύφτο!!! Έτσι ακριβώς μου λέει ο δήμαρχος κάποιοι πηγαίνουν σε εκδηλώσεις στο μουλωχτό, παίρνουν το λόγο, και μιλάνε σαν να είναι δήμαρχοι.

Νομίζοντας ότι είναι μάγκες και ότι ο πραγματικός δήμαρχος βγήκε έξω χθες, για πρώτη φορά.

Όσο έγινε μου λέει ο γύφτος γιατρός, άλλο τόσο θα γίνουν και αυτοί δήμαρχοι.. Εγώ για να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τίποτα.

Οπότε για περισσότερες εξηγήσεις ρωτήστε τον ίδιο τον Γκυρινη…

O ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Αργύρης Παναγιωτόπουλος