ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ της Κυριακής: Πρωταθλητής ο τρίτος και τα μαχαίρια στο Παλαιοχώρι


epikairos-3-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-1-2Θα ξεκινήσω με αυτό που έγινε στο Αδενδρο. Με τον εκτροχιασμό του τρένου. Και αφού δώσω συλλυπητήρια στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν, θα πω κάτι για τους συναδέλφους τους. Αυτοί που δουλεύουν στον ΟΣΕ.

Θέλω να μου πείτε ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, πότε κανατε απεργία τελευταία φορα, για οτιδήποτε δεν είχε σχέση με την τσέπη σας; Κάνατε ποτέ απεργία για τα τρένα που είναι σε τραγική κατάσταση; Ή για την κατάσταση του δικτύου που δεν περιγράφεται; Ή το μόνο που σας νοιάζει είναι το απυρόβλητο των συνδικαλιστών και η ατιμωρησία, για να μην χάνεται η σιγουριά του δημοσίου;

Και για αυτούς που μας έχουν πρήξει, ότι για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια. Και ότι τώρα την πληρώνει ο καημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μόνο δύο χρόνια στην εξουσία. Θα σας πω κάτι για να τελειώνουμε μία και καλή με αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από 3% πήγε στο 36% και το κραταιό ΠΑΣΟΚ από το 40% πήγε στο 4%. Καθίστε τώρα εσείς και περιμένετε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι να δείτε αυτό το διαφορετικό. Και όπως λέει και ο φίλος μου ο Γρηγόρης, δυστυχώς ζούμε την δικτατορία των ΤΙΠΟΤΑ των ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ, και την καταπίεση των ΑΡΙΣΤΩΝ. Αργούμε λοιπόν ακόμα για να πιάσουμε πάτο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ 

Ας δώσουμε λοιπόν τα συγχαρητήριά μας στα Τρίκαλα, που ανέβηκαν στη Γ Εθνική. Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στην Αλεξάνδρεια. Γιατί κι αυτή έκανε το δικό της αγωνιστικό επίτευγμα. Κατάφερε να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητη. Δεν είναι μικρό πράγμα, να μην έχεις ούτε μία ήττα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Λεπτομέρειες συνήθως είναι οι λάθος χειρισμοί. Εγώ βέβαια το είχα πει και πιο παλιά και δεν θα διστάσω να το πω και τώρα. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο που είναι ένα ομαδικό άθλημα θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Από τον φροντιστή της ομάδας και τον τελευταίο φίλαθλο, μέχρι τον καλύτερο παίκτη και τον πρόεδρο.

Οσο τώρα για αυτό το σκηνικό που γίνεται με τις καταγγελίες, θα πω μόνο αυτό. Αν ήμουνα εγώ ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και έπρεπε να κρίνω αυτά που γίνονται από τα Χριστούγεννα και μετά στο νομό μας, θα έκανα το εξής απλό. Θα επαιρνα και απο τα Τρίκαλα και απο την Αλεξάνδρεια την πρωτια, και θα έχρηζα πρωταθλητή την Επισκοπή, που βγήκε τρίτη.

Και δικαιοσύνη θα είχα απονείμει με αυτόν τον τρόπο, αλλά και ο επόμενος που θα σκεφτόταν να κάνει όλα αυτά που έγιναν φέτος θα το έψαχνε πάρα πολύ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ 

Να πιάσω λίγο και τις παρακάτω κατηγορίες. Και να ξεκινήσω με τo Πλατυ. Που είχα γράψει κάτι για τον Παγγούρα, ότι έκλεισε στην ομάδα τους και αυτοί τσίνισαν. Μαθαίνω λοιπόν ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια στην ομάδα. Και αυτή η δυσαρέσκεια βγαίνει από τις δηλώσεις που έκανε ο καινούργιος πρόεδρος της ομάδας, στην γενική συνέλευση της ΕΠΣ. Που χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος είπε ότι θεωρεί τον Παπαδόπουλο, ποδοσφαιρικό του πατέρα. Και με αυτόν τον τρόπο πήρε το μέρος της μίας από τις δύο πλευρές.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο Πολυς την επόμενη φορά που θα μιλήσει, θα πρέπει να σκεφτεί δύο φορές αυτά που είναι να πει. Γιατί το Πλατύ έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία. Και δεν μπορεί να δεθεί στο άρμα κανενός χωριού. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χωριό παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που αν σου πουν ιστορίες ποδοσφαιρικές θα τους κοιτας με το στόμα ανοιχτό. Και επειδή τα χρόνια που έπαιξαν μπάλα υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στα δυο χωριά, πρέπει να ένιωσαν πολύ άβολα με αυτά που άκουσαν.

Και να πω και για το θέμα του προπονητή. Που σας πείραξε ότι έγραψα εγώ για τον Παγγούρα. Μαθαίνω όμως ότι πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγιναν οι εκλογές και κανένας δεν έχει μιλήσει με τον παλιό προπονητή, τον Παπαδημητρίου. Νομίζω λοιπόν πως οι ομάδες που σέβονται την ιστορία τους, πρέπει να έχουν και κάποιες αρχές. Δεν γίνεται να αγνοείς τον προπονητή που σε ανέβασε κατηγορία. Και το ξαναλέω. Το Πλατύ έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, που δεν μπορεί να την αγνοήσει κανείς. Πόσο μάλλον οι παράγοντες που έχουν αναλάβει τώρα την διοίκηση.

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 

Και φεύγω από το Πλατύ και πάω λίγο πιο δίπλα, στο Παλαιοχώρι. Εκεί όπου η ομάδα μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του νoμου. Μαθαίνω όμως ότι και εκεί δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Φαίνεται σε κάποιους να μην πολυάρεσε το ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο. Και απ'ότι μαθαίνω αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα στην ομάδα που αφρίζουν με αυτά που ακούνε. Και περιμένουν πώς και πώς την συνέλευση της ομάδας που θα γίνει στο τέλος του μήνα για να μιλήσουν.

palaioxwri3

Και από αυτά που λένε μάλλον δεν θα διστάσουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Να κατανομασουν δηλαδή όσους είναι δυσαρεστημένοι με την άνοδο της ομάδας. Και επειδή τα άτομα που είπαν ότι θα μιλήσουν είναι άτομα που δεν κωλώνουν να το κάνουν να ξέρετε πως οι εξελίξεις στην ομάδα θα είναι μεγάλες. Είναι άτομα που τα εχω ικανά να τα πουν χύμα και τσουβαλάτα και μετά να παραιτηθούν.

Και κάπως έτσι διαλύεται ένα οικοδόμημα που φτιάχτηκε με πολύ κόπο. Επειδή κάποιοι είναι στενόμυαλoι. Αλλά και επειδή αυτούς τους στενόμυαλους οι υπόλοιποι δεν έχουν το θάρρος να τους απομονώσουν. 

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ

Πάντως από ότι βλέπω, ποδοσφαιρικά η χρονιά για τον δήμο Αλεξάνδρειας τελείωσε μία χαρά. Η Αλεξάνδρεια πήρε το κύπελλο. Τα Τρίκαλα ανέβηκαν στη Γ Εθνική. Αγκαθια, Παλαιοχώρι, Πλατύ, Λουτρός, Νησέλι, κέρδισαν την άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία. ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Αραχος και Λιανοβεργι σώθηκαν στο άνετο. Πείτε μου τώρα εσείς. Όλες αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν μία ομαδα, που να σταθεί άξια σε επαγγελματική κατηγορία;

Ποιος να τα σκεφτεί όμως όλα αυτά, θα μου πεις. Αυτοί που στέλνουν εξώδικα ή αυτοί που λένε ότι, νικήσαμε στο γήπεδο θα νικήσουμε και στα δικαστήρια;

Και επειδή πάλι κάποιοι θα βγουν και θα πουν πού θα είναι η έδρα της ομάδας. Γιατί ο τελευταίος που είπε τη γνώμη του, μάζεψαν υπογραφές και τώρα είναι στο σπίτι του για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Για να μην παρεξηγηθεί κανένας λοιπόν, σε κάθε αγωνιστική ας παιζει η ομάδα σε διαφορετικό χωριό. Και ευχαριστημένοι θα ειναι μεταξύ τους, και ομάδα θα έχουμε σε επαγγελματική κατηγορία…

Ο ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Αργύρης Παναγιωτόπουλος

(10) Σχόλια

 1. Λαμογια

  Να κόψεις τις μ........ Λέω εγώ Αν δεν κοιμόντουσαν οι παράγοντες στην Αλεξάνδρεια Τώρα θα ήταν πρωταθλήτρια Αήττητη και δεύτερη Τι παράγκα είναι αυτή?

 2. anonymos

  εσύ......... δεν έστελνες δεκαχίλιαρα .. να  χάσουν  τα τρίκαλα...ή δούλευες τον κόσμο ή  το παίζεις .....παρθένα .....ΑΛΛΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ   ΠΑΙΣΙΕ  ..... θα το πάρεις το παστάκι σου  τόπε ο σάββας.....μην πανηγυρίζεις  ΠΑΛΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ......και πρέπει μετά να κρυφτείς......καυμένε  ........ γεννήθηκες για τον δεύτερο ρόλο

 3. Ανώνυμος

  Αργύρη  κόψε τής μ...... και μην ασχολείσαι με το Παλαιοχώρι εσύ δεν ξέρεις τήν τυφλά σου 

 4. Ανώνυμος

  1)ποιοι ενιωσαν αβολα?δημοσιογραφια ειναι αυτο?ηρθαν και σε επιασαν και σε ειπαν επικαιρε νιωσαμε αβολα? 2)εσυ σεβαστηκες κανεναν που ανακοινωσες προπονητη ενω ηθελε 5 αγωνιστικες ακομα. Σεβαστηκες το Λιανοβεργι?

 5. Ανώνυμος

  Αργυρη εισαι μεγάλος κ.........προσπαθείς να δημιουργήσεις κλίμα για το πλατύ χωρίς να υπάρχει λόγος!!εισαι λίγος για να μας πεις εσυ για την ιστορία του αγροτικού Αστέρα!!κ εσυ θα έπρεπε να σκέφτεσαι 2 φορές πριν μιλήσεις για το πλατύ γιατί από εκεί έφαγες ψωμί νηστικε..!!!

 6. Ανώνυμος

  Μιλάς εσύ που παρακαλούσες να κάνεις το προπονητή στο πλατύ στη Γ κατηγορία κ σε έναν όμιλο που ανεβαίνουν 4 ομάδες κ συμμετοχή είχαν 6 ομάδες εσύ μας έβγαλες 5ους......Για την ιστορία 

 7. Ανώνυμος

  λες οτι ξερεις για το πλατυ και την ιστορια του.και εσυ εγραψες την πιο μαυρη σελιδα στην ιστορια του οταν εκανες τον 'προπονητη'

 8. ντινος

  καλα δεν ξερεις οτι ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ αγοραζουν και ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΙΣ ...ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ.ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΗΤΕΣ.ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.    ο.ε.ο  επικαιρε θα παικτουν πολλα εργα στο ΠΛΑΤΥ..περιμενε ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.