Αρχίζει μέσα στο καλοκαίρι το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» – ποιους αφορά – ξεκίνησαν οι αιτήσεις


erks1Έως και 25.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού σας μπορείτε να λάβετε μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ».

Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν επιδότηση έως και 70% αλλά και άτοκο δάνειο για εργασίες που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ.

Η συνολική χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει και τις 25.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Ποιες εργασίες ανακαίνισης καλύπτονται από το πρόγραμμα

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
  2. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος /στέγης και της πιλοτής.
  3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. (πχ λέβητας και ηλιακός θερμοσίφωνας).

Οι εργασίες θα εγκρίνονται μετά από συστάσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή.

Πότε και πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για ένταξη στο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Η προετοιμασία  των αιτήσεων του προγράμματος θα ξεκινήσει στο τέλος  Μάιου.(συγκέντρωση απαιτούμενων δικαιολογητι- κών).Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια (οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ).Η επιδότηση μπορεί να αγγίξει το 70% του ποσού των εργασιών ενώ το δάνειο θα δοθεί μέσω τραπεζών αλλά το επιτόκιο θα πληρωθεί 100% από το ΕΤΕΑΝ. Κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει ΚΑΙ επιδότηση ΚΑΙ άτοκο δάνειο, εφόσον το επιθυμεί .Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.

Η τεχνική – εταιρεία  ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ αναλαμβάνει την ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ τις απαραίτητες μελέτες και την σύνταξη φακέλου για το πρόγραμμα.  

Κλείστε ένα ραντεβού (τηλ. 23330268816977 717800 – Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ) και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πόσα χρήματα μπορείτε να πάρετε και ποιες  εργασίες επιδοτούνται ανά κατηγορία.

Με εκτίμηση  

Μ. Κ. ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχιτέκτων μηχανικός  (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ)