ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα!

krok (Αντιγραφή)Τι θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση:

Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις.

Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.

mamapeinao.gr

Επιμέλεια: Μπενίσκου Ειρήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *