- 500 γρ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις.
Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.
mamapeinao.gr
Επιμέλεια: Μπενίσκου Ειρήνη
Αφήστε μια απάντηση