
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ….
αλεύρι
400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά, ολόκληρα
400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Αφήστε μια απάντηση