ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στο πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας «Γεύσεις της φύσης» οι μαθητές του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής (φώτο)

Στο πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας «Γεύσεις της φύσης» οι μαθητές του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής (φώτο)

Η ομάδα των μαθητών του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας «γεύσεις της φύσης» καθώς και στο πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση «JUICE FAN” φτιάχνοντας και πουλώντας φυσικούς φρουτοχυμούς από φρούτα εποχής, τσάι βουνού και σαλέπι.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στις 5/2/18 στο χώρο του σχολείου, την ημέρα που δίνονταν οι έλεγχοι, ώστε να έχουν την δυνατότητα και οι γονείς να απολαύσουν τις δημιουργίες των παιδιών και να θυμηθούν γεύσεις από τα παλιά αλλά και να δουν πως στο σχολείο τα παιδιά ασχολούνται και με δράσεις μέσα από τις οποίες γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί το σχολείο με την κοινωνία και να μην είναι απομονωμένο ή προσανατολισμένο μόνο στα διδασκόμενα μαθήματα που γίνονται τυπικά μέσα στις τάξεις.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεράκι ενώ τόσο οι γονείς όσο οι μαθητές καθώς και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια τους καθηγητές που αγόρασαν μετοχές της εικονικής επιχείρησης, τις εταιρίες που προθυμοποιήθηκαν να μας γίνουν χορηγοί μας και συγκεκριμένα την επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών Τραπεζανλίδης Γεώργιος, το συσκευαστήριο φρούτων Σιουπέρης Βασίλειος, το συσκευαστήριο φρούτων Ακριτίδης Θεόδωρος & ΣΙΑ Ο.Ε., το κατάστημα Blé στην Αγίας Σοφίας για τις ποδιές, την επιχείρηση ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε. για τα πλαστικά μπολάκια, καθώς και τον εμπορικό σύλλογο Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για την προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τοπικές επιχειρήσεις  ως χορηγούς.

Οι ακόλουθες φωτογραφίες παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εικονικής μας επιχείρησης με την επωνυμία «Juice Fan»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *