ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ posted by

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ: Αυτόν θέλω για αναγνώστη, η Eurovision και η μεγάλη πλάκα που τους έκανε!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ: Αυτόν θέλω για αναγνώστη, η Eurovision και η μεγάλη πλάκα που τους έκανε!

Τα πράγματα είναι απλά. Θέλεις να κερδίσεις την Εurovision; Διαλέγεις τον καλύτερο κ@λο που υπάρχει, τον εκπαιδεύεις ώστε να κάνει το τέλειο κούνημα και η πρωτιά είναι εξασφαλισμένη. Σαν εναλλακτική, αν δεν μπορείς να βρεις κ@λο, είναι να ντύσεις έναν μουσάτο με γυναικεία ρούχα και να τον στείλεις να τραγουδήσει. Και για να δέσει το γλυκό, σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, με το που τελειώνει το τραγούδι, θα πρέπει ο καλλιτέχνης να φιλάει στο στόμα, έναν του ιδίου φύλου. Εκεί οι πανηγυρισμοί από κάτω, είναι τόσο μεγάλοι, που πριν ακόμα ξεκινήσει η ψηφοφορία, τα δωδεκαρια αρχίζουν να παρκάρουν το ένα δίπλα στο άλλο, σαν να είναι μηχάνημα με φρουτακια, μετά από μηνιαίο jack pot.

Πού πας ρε καημένη Ελλαδίτσα, με την άλλη ντυμένη, από τον λαιμό μέχρι τον αστράγαλο; Είπαμε, ότι έχουμε επιρρεαστεί από το κύμα των μεταναστών και το καινούριο dress code που εμφανίστηκε στην χώρα μας, αλλά όχι κι έτσι. Εμείς που διδαξαμε σε όλο το κόσμο, την έννοια του ξεβρακώματος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να πιαστούμε έτσι αδιάβαστοι. Και η μεγαλύτερη απορία που έχω με αυτό το πανηγύρι, είναι ποιοι ακριβώς είναι οσοι ψηφίζουν. Όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλες τις χώρες.

ΤΟΝ OLIVE ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Φώναζε ο Λαλιώτης τις προάλλες, ότι το παίζω Αϊνστάιν. Όχι θα σας έχω εγώ, να μου το παίζεται παρεξηγημένοι, όποτε δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω για κάποιον. Θα σας πω λοιπόν, σε ποιους απευθύνεται ο Επίκαιρος. Απευθύνεται σε τύπους, σαν τον Τόλη τον Κουγκα. Αυτός στο μεταξύ, με γλίτωσε και από τον κόπο να ψάχνω να του βρω παρατσούκλι. Το έβγαλε μόνος του. Αποστόλης, ο Olive. Κι όποτε με βρίσκει ο Olive, μου λέει πως είναι ο πιο φανατικός αναγνώστης μου κι ας με διαβάζει όπως λέει, σε προσωπικές του στιγμές.

Τι να κάνω, μου λέει. Εκεί, καταλαβαίνω καλύτερα αυτά που εννοείς. Και διαμαρτύρεται, πάντα κόσμια, σε ότι θέλει να πει. Τα δικά μας τα λεφτά ρε κουφάλα Επικαιρε, δεν περνάνε μέσα στο δικό σου το κείμενο; Θέλω διαφήμιση ρε φίλε μου λέει, είναι κακό; Ούτε παρεξηγήσεις, ούτε φωνές, ούτε τίποτα. Προτιμώ λοιπόν ρε Λαλιώτη, αυτούς που με διαβαζουν για να τους πάρει ο ύπνος, ή σαν τον Olive, που καταλαβαίνει καλύτερα αυτά που διαβάζει σε προσωπικές του στιγμές, παρά αυτούς, που τους λένε οι άλλοι τι να κάνουν και τι να πουν, ανάλογα με αυτά που τους γράφω κάθε φορά.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Και κάτι τελευταίο. Στο δήμαρχο δίπλα, εσείς θέλατε να καθησετε και να το παίζεται καμπόσοι. Τώρα λουστείτε τα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε, ότι εμείς σας ψηφίσαμε για να κάνετε μια συγκεκριμένη δουλειά. Είτε σας αρέσει είτε όχι, είστε υπάλληλοι μας. Και είστε υποχρεωμένοι, να λογοδοτειται για όσα κάνετε.

Κι ούτε είναι ωραίο να το παίζει κάποιος θιγμένος, γιατί λέει του προσβάλλω εγώ την οικογένεια, με αυτά που γράφω την ώρα που ο ίδιος έβγαινε στα καφενεία κι έλεγε, να δούμε τώρα τι θα κάνουν οι άλλοι, που είναι για τον π@υτ&ο. Οι άλλοι, δεν έχουν οικογένεια και παιδιά; Αυτοί δεν προσβάλλονται; Αλλά έτσι είναι. Η μοιρασιά του Καραγκιόζη. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου.

Ο ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Να ευχαριστήσω και τον δάσκαλο, που με ανακήρυξε σε τοπικό αξιωματούχο του Σύριζα, εστω κι αν τον τίτλο τον κέρδισα στα υστερόγραφα του. Και να του πω ότι μέχρι σήμερα, δεν έχω πάρει τίποτα από κανέναν, αν και έζησα σε εποχές που για να διοριστείς στο δημόσιο, μοναδικό κριτήριο ήταν, να μπορείς να πιάνεις το στυλό και με τα πέντε δάχτυλα. Δοκιμάστε το κι αν μπορείτε να το κάνετε, κερδίζετε μια θέση στο δημόσιο κι εσείς. Το ποιος διόριζε τέτοια άτομα, ο δάσκαλος το ξέρει πολύ καλά. Αρχή για μένα και πολλούς ακόμη, είναι όσοι έφαγαν από το ελληνικό κράτος και δεν ήτανε μόνο ο Τσοχατζοπουλος, επιστροφή των κλεμμένων.

Και όχι φυλακή, αλλά κοινωνική εργασία. Να τους βάλουν, να μαζεύουν σκουπίδια από τον δρόμο. Από υπουργός, οδοκαθαριστής. Όπως είπε κι ο φίλος μου ο Καφτερανης, να διδάσκονται σαν παράδειγμα βουλευτών και υπουργών, προς αποφυγή. Και για τα χρέη του κόμματος που υποστηρίζει ο δάσκαλος και τα τερτίπια με την αλλαγή ονομάτων και τα σήματα-ανεμιστηρες για να δείξουμε ότι είναι κάτι καινούργιο θα συμφωνήσω μαζί του. Αρκεί να έχω και γω το δικαίωμα να πάω αυριο στο ληξιαρχείο να αλλάξω το επίθετο μου και τα χρέη τα δικά μου να τα φορτωθεί ο ελληνικός λαός. Που έμαθαν να κουνάνε το δάχτυλο και να γράφουν χωρίς ντροπή κοινωνικά μανιφέστα αυτοί που κατάντησαν έτσι την χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ

Επειδή το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και μάλιστα πολύ σοβαρό. Έχω περιέργεια να δω πότε επιτέλους θα βγει ένας νόμος που να λέει ακριβώς τι θα γίνει με τα αδέσποτα γιατί το κακό έχει παραγίνει. Ποιο είναι αυτό το φωτεινό μυαλό που περιμένει να γίνει πρώτα ένα μεγάλο κακό και μετά να αποφασίσει ότι πρέπει κάτι να γίνει. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε πάλι επίθεση αδέσποτων σε ανθρώπους εδώ στην Αλεξάνδρεια κι από ότι έχω ακούσει κάποιοι έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Τοκας που είναι υπεύθυνος μάλλον δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά αφού στο χωριό που μένει δεν κυκλοφορούν αδέσποτα.

Αδέσποτα επιτέθηκαν σε ποδηλάτη στην Αλεξάνδρεια – στο Κέντρο Υγείας ο άντρας

Εδώ ο άλλος έπεσε κάτω και τον δαγκωναν τα σκυλιά κι αυτοί στον Δήμο μαλώνουν μεταξύ τους ποιος θα βραβευτεί για την κατασκευή των παιδικών χαρων. Γιατί λέει να δείχνουν συνέχεια τον Δελιοπουλο και να τον ρωτάνε για τις παιδικές χαρές και να μην ρωτάνε τον Τόκα αφού το έργο είναι στον δικό του τομέα. Άλλες δυο φορές θα γεννήσουν τα σκυλιά μέχρι αυτοί να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ

Να σας πω τον καημό μου; Καλό και το κύπελλο που πήρε ο ΠΑΟΚ αλλά αυτό που έμεινε σε εμένα είναι η πλάκα που κάνει μαζί τους ο Σαββίδης. Ξέρεις τι είναι να πας μέσα στο σπίτι του αλλουνού που μέχρι εκείνη την ώρα το έπαιζαν και καλά πολιτισμένοι γιατί περίμεναν ότι θα έπαιρναν το κύπελλο και μάλιστα εύκολα αφού έπαιζαν μέσα στην έδρα τους και να στήνεις τέτοιο πανηγύρι; Και μιλάμε ότι αυτός ο Ρώσος είναι σκέτος σατανάς. Έβαλε τους παίκτες την ώρα της απονομής να βάλουν μάσκες με το πρόσωπο του. Κι όλοι αυτοί που ήταν στα επίσημα και ήταν χαρούμενοι που Σαββίδης δεν υπήρχε πουθενά ξαφνικά είδαν μπροστά τους καμιά εικοσαριά ποδοσφαιριστές με την φάτσα του Ιβάν.

Μια στεναχώρια πήραν που το κύπελλο πήγε σε άλλη ομάδα από αυτήν που ήθελαν και δεύτερη και μεγαλύτερη με την καζούρα που τους έκανε ο πρόεδρος. Να τους ευχηθώ περαστικά και να τους υπενθυμίσω ότι από δω και πέρα έχουν να ζήσουν πολλές παρόμοιες λύπες. Και μην βγει κανένας και μου πει το αντίθετο γιατί είμαι σίγουρος πως εκεί στο τέλος που ο διαιτητής τριγυρνούσε μέσα στο γήπεδο σαν το σκύλο που θέλει να πιάσει την ουρά του εννιά στους δέκα Αεκτζηδες παρακαλούσαν να διακόψει το παιχνίδι να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και να πάρουν αυτοί το κύπελλο. Δεν τους έφτασε το πρωτάθλημα που το πήραν στα χαρτιά. Έτσι έχουν μάθει αυτοί. Μια ζωή όλα δικά τους.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Καθηστε καλά ρε. Έχουν δίκιο οι μετανάστες. Ο Επίκαιρος είναι μαζί τους. Και θα το πάω κι ένα βήμα πιο μακριά για να αποκαλύψω την αδικία που γίνεται. Εδώ και τώρα θα πρέπει να τους εντάξουν στην κοινωνία. Να φύγουν από τα κέντρα όπου οι άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Και να βγουν έξω και να ζήσουν την ζωή που τους αξίζει. Την ζωή που κάνει ο καθένας από μας. Να δουλεύουν δυο και τρεις δουλειές δεκαοχτώ ώρες την ημέρα αλλά τα λεφτά που παίρνουν να μην φτάνουν όχι για μάθημα ξένης γλώσσας που θέλουν και για wi fi αλλά ούτε για τα απαραίτητα του σπιτιού. Να αρρωσταίνουν και να μην έχουν ούτε λεφτά να πάνε στον γιατρό ούτε ασφάλεια για να πάν στο νοσοκομείο.

Και να μην υπάρχει από πίσω καμιά ΜΚΟ να μοιράζει πεντακοσαρικα. Και να ακούει και κάθε τρεις και λίγο να του λένε ότι πάμε καλά. Και να αναρωτιέται αφού αυτό είναι το καλά το κακό ποιο είναι; Αυτό ναι. Θα είναι μια σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και ο καλύτερος τρόπος για να μπουν οι άνθρωποι στο πετσί του ρόλου. Του τι σημαίνει να είσαι σήμερα Έλληνας. Να δεις τότε πως θα γυρίσουν μόνοι τους στα Hot Spot και δεν θα βγαίνουν ούτε για πλάκα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Εγώ νομίζω πως ο Ματσούκας πρέπει να πάρει απόφαση και να πάει να καθίσει στον πάγκο στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Η Αγκαθιά αυτή τη στιγμή είναι όπως ήταν οι Έλληνες στον Τρωικο πόλεμο όταν ο Αχιλλέας τα πήρε στο κρανίο και δεν έβγαινε να παίξει μπάλα. Έτσι και η Αγκαθιά. Κάτι της λείπει στον πάγκο. Κι αυτό το κάτι το έχει μόνο ο Ματσούκας. Φάνηκε εξάλλου και στον πανηγυρισμό στο γκολ του Λιτσι.

Κι επειδή ακούω ότι έχει στο μυαλό του να κάνει ένσταση για την απόφαση της ΕΠΣ εγω θα του πω πως όπως και πέρυσι η άνοδος θα κριθεί στο γήπεδο. Σιγά να μην καθίσει ο αθλητικός δικαστής να ασχολείται με το κάθε χωριό που αισθάνεται αδικημένο. Το μόνο παρήγορο στην απόφαση είναι ότι βγήκε με 2-1. Υπήρχε δηλαδή και ένας που έδωσε δίκιο στην Αγκαθιά. Τι να πει κι ο Σαμαράς που τον τυλιξαν πέρυσι σε μια κόλλα χαρτί και το έβγαλαν το ματς 3-0;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ

Τα Τρίκαλα λένε πως έχουν το κύπελλο και περιμένουν αναγκαστικά να τελειώσει ο θεσμός και μετά να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Το Πλατύ που πέρυσι τέτοιο καιρό είχε ξεσηκώσει τον κόσμο γιατί δεν γυρνάει την μίζα για να βάλει μπρος; Σα να μου φαίνεται πως πολύ γρήγορα τους έφυγε ο νταλκάς. Εκτός κι αν περιμένουν καμιά βοήθεια από πουθενά αλλού για να κάνουν την εκκίνηση.

Κι αυτό που ανησυχεί μέχρι τώρα για όλες τις ομάδες είναι ότι οι παράγοντες άρχισαν σιγά σιγά να κάνουν βήματα προς τα πίσω. Βλέπω να υπάρχει μια ανησυχία για το πόσες ομάδες θα κατέβουν του χρόνου να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Περισσότερο ακούγονται ονόματα ομάδων που δεν θα κατέβουν για να παίξουν και λιγότερο αυτοί που οργανώνονται για την επόμενη χρονιά.

Ο Επίκαιρος του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Αργύρης Παναγιωτόπουλος

6 Σχόλια

 • ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΓΚΑΘΙΑ-ΡΟΔΟΧΩΡΙ;;;;;
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟΚ- ΑΓΚΑΘΙΑ.
  ΣΤΟ ΠΑΟΚ -ΑΓΚΑΘΙΑ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ;;;;
  ΠΑΛΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ;;;;
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;

 • Έχει μάθει ο Ματσούκας (από την ΑΕΚ που προσκύνησε) από ενστάσεις και δεν τον σταματάει τίποτα.
  Όπως πήρε η ΑΕΚ στα χαρτιά το Πρωτάθλημα, έτσι θέλει να το πάρει κι αυτός.
  Ξέρει όμως τι θα πάρει!!

 • Κάνει μετακόμιση Ο Γκαριπης στο ΠΛΑΤΎ κ δε μπορεί να τρέξει η ομάδα. Από 25 του μήνα Κ μετά .Κ κάτι ακόμα που δε λες είναι ότι ο μαδουρο περιμένει να τελειώσει η α1.Ποιον να πάει να πάρει αφού αυτούς που θέλει παίζουν ακόμα…κ πέρσι τετοιο καιρό δεν είχε τα δελτία που έχει τωραθστην κατοχή του. Βλέπε ταταριδη Κυρτσογλου Μπαντη φλογκερ χαλβατζη. Στα λέω γιατι τέτοια εποχή δεν τους είχε…Αναμένουμε

  • Δεν ήρθες να βοηθήσεις να τελειώσουμε την μετακόμιση πιο γρήγορα και να τρέξουμε την ομάδα νωρίτερα! μόνο για φρέντο κ μαγκιά είσαι.. Ανανίας

 • ΕΠΙΔΗΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΙΚΙΣΜΟ ΤΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ:
  ΤΟ 2-1 ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1 ΕΙΝΕ ΣΙΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ(που έχει πελάτη τον Ματσούκα) ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.
  ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΠΙΓΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ( όπως του τα είχαν δώσει).

 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΓΟΡΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΔΕΡΜΟΥΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ,ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up