ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η λειτουργία των κοιμητηρίων την Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξάνδρειας

Η λειτουργία των κοιμητηρίων την Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξάνδρειας

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αλεξάνδρειας την 29η του μηνός Μαΐου του έτους 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.

Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης για έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων Δήμου Αλεξάνδρειας.

O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ

5 Σχόλια

 • Επιτέλους, κάποιος να ασχοληθεί με τα κοιμητήρια.

 • ΑΓΣΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ. Η ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΆΜΕΣΗ ΕΚΤΑΦΉ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΈΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΕΠΈΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΆΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ

 • Εδώ δεν βγάλετε όλα τα χρόνια άκρη με τα κοιμητήρια τώρα σας έπιασε ο πόνος….. Πηγαίνουμε να ανάψουμε τα καντήλια των γονιών μας και δίπλα έχουμε ανοιχτούς τάφους με τα φέρετρα μέσα…. Αυτό θα πει ασέβεια νεκρών…. Αλλά τι λέω από πότε έχει να πάει ο κύριος σαρακατσάνος στα κοιμητήρια να ελέγξει τι γίνεται… Κύρια αρμοδιότητα κοιμητήρια χρειάζονται άδεια πρώτα από όλα και να γίνει άμεση πρόσληψη δύο με τρεις νεκροθάφτες…. Πηγαίνουμε στα κινητήρια και για να πάμε στον γονιό μας το μνήμα πρέπει να πατάμε πάνω στα χώματα από τους ανοιγμένος τάφους που υπάρχουν.

 • Ε ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να πάρει ψήφους στις εκλογές του Οκτωβρίου. Τώρα τον έπιασε ο πόνος να ασχοληθεί με τα κοιμητήρια. Όσο και να ασχοληθείς από τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια και είναι παράνομα τα κοιμητήρια. Με λίγα λόγια άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Πήγαινε μέσα στο οστεοφυλάκιο να δεις ότι τα οστά είναι πεταμένα από δω και από κει και τα κουτιά είναι σπασμένα και φαίνονται τα κόκκαλα όλα άσε που αν πεις να πας πρέπει να ντυθείς robocop γιατί τα φίδια μέσα και οι γάτες κάνουν πάρτυ. Άντε καιρός να μας αδειάζουν λίγο τη γωνία όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν αυτά τα εννιά χρόνια με τα κοιμητήρια σας ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλο

 • Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας στην αρχαιότητα φαινόταν από τον χώρο ενταφιασμού των νεκρών. Ο Χριστιανικός κόσμος στην συνέχεια, αλλά και άλλες θρησκείες, έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα κοιμητήρια και στις νεκροπόλεις τους και ΤΙΜΟΥΣΑΝ τους κεκοιμημένους τους.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μικρή μας πόλη, δεν τιμά ούτε τους ζωντανούς συμπολίτες μας (χίλια μύρια προβλήματα καθαριότητας και μη ποιοτικής καθημερινότητας) αλλά ούτε και τους κεκοιμημένους μας!
  Στο κοιμητήριο της πόλης διαπιστώνει ο επισκέπτης αλλά πρωτίστως εμείς που έχουμε εκεί τους δικούς μας ανθρώπους, την ανυπαρξία του σεβασμού προς τους ανθρώπους που έφυγαν από αυτήν την ζωή ! Ας πάει κάποιος από τους αρμόδιους εκεί και θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την:
  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ καθαριότητας και τάξης. Η Διοίκηση του Δήμου θυμάται τα κοιμητήρια μόνο την Μεγάλη Παρασκευή και την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Υπάρχουν και οι υπόλοιπες 363 ημέρες του χρόνου. Το καλοκαίρι βγαίνουν μέσα από τα χόρτα φίδια! Δεν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων και οι βρύσες είναι μονίμως βρώμικες ή χαλασμένες.
  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ φωτισμού στον δρόμο από τα Αμπελοτόπια έως τα κοιμητήρια. Στην προηγούμενη περιφορά του Επιταφίου που έγινε από τον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, περπατούσαμε στα τυφλά!
  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ επαρκούς φωτισμού σε όλο τον χώρο του κοιμητηρίου. Όχι μόνο στα κεντρικά σημεία. Αντικατάσταση των σπασμένων φωτιστικών.
  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ επαρκούς χώρου ασφαλούς στάθμευσης των αυτοκινήτων εκτός του αύλειου χώρου. Υπάρχουν το παρακείμενα δημοτικά οικόπεδα γεμάτα από μπάζα και σκουπίδια και λιμνάζοντα νερά, που θα μπορούσαν να καθαρισθούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα.
  Δεν καθαρίζονται τα χόρτα και τα δένδρα στον δρόμο από τα Αμπελοτόπια έως τα κοιμητήρια, με αποτέλεσμα οι κινούμενοι με τα πόδια να περνάνε μέσα από ένα «τούνελ» χόρτων όπου πολλές φορές κρύβονται αδέσποτα ζώα.
  Εργάτες καθαριότητας, προγραμματισμός εργασιών, δαπάνες αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου και θέληση. Αυτά χρειάζονται! Και μην περιμένετε μόνο από ιδιωτικές πρωτοβουλίες να φανεί ότι κάτι γίνεται στα κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας.
  ΤΙΜΗ & ΣΕΒΑΣΜΟ στους ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ μας, Κύριοι της Διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up