ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στο Δημοτικό Σχολείο Κορυφής

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στο Δημοτικό Σχολείο Κορυφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, το Δημοτικό Σχολείο Κορυφής του δήμου Αλεξάνδρειας υλοποίησε μια σειρά από δημιουργικές και βιωματικές δράσεις που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των μαθητών.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, μέσα από τα οποία κατανόησαν τη σημασία της ενσυναίσθησης και του σεβασμού. Πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις που ανέδειξαν τις συνέπειες του εκφοβισμού, αλλά και τον ρόλο του καθενός στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη θέση είχαν τα παιχνίδια ρόλων, όπου τα παιδιά κλήθηκαν να πάρουν τη θέση τόσο του θύτη όσο και του θύματος, αλλά και του παρατηρητή. Με αυτόν τον τρόπο κατανόησαν βαθύτερα τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις που συνοδεύουν κάθε κατάσταση εκφοβισμού.

Τέλος, παρουσιάστηκε η έννοια της μη βίαιης αντίστασης ως τρόπος αντιμετώπισης δύσκολων συμπεριφορών. Οι μαθητές γνώρισαν πρακτικές που προάγουν τον διάλογο, την ηρεμία και τη συνεργασία, μαθαίνοντας πως η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα και την υποστήριξη.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με το μήνυμα ότι το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι ένας χώρος ασφάλειας, σεβασμού και αποδοχής για όλους. Με τη συμμετοχή και την ενεργή στάση των παιδιών, έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ:

ΕΙΚΟΝΕΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *