ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ posted by

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ της Τετάρτης: Η οφειλόμενη απάντηση περί Βένιου και το deal

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ της Τετάρτης: Η οφειλόμενη απάντηση περί Βένιου και το deal

Εδώ είμαστε. Τέτοια θέλω να βλέπω. Μου σφύριξε κλέφτικα ο Αλεξανδρινός στο προηγούμενο άρθρο του, λέγοντας πως το θέμα με τον Βενιόπουλο πρέπει να το λύσω εγώ, αφού θυμίζει ποδοσφαιρική περίπτωση. Και βέβαια θα απαντήσω. Τι είμαι εγώ; Ο Γκυρίνης που του πετάει τα γάντια ο Χαλκίδης και δεν τα σηκώνει από κάτω, όπως διαμαρτύρεται ο τέως;

Στο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Βέροια προχθές, ήταν ο γκριζομάλλης και δέχτηκε πρόταση από δημοσιογράφους της Βέροιας για debate σε περίπτωση που δεν δέχεται ο νυν τους δημοσιογράφους της Αλεξάνδρειας. Η απάντηση ήταν «δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω μπάλα και με δημοσιογράφους της Βέροιας«.

Φαντάζεστε να ανοίξουμε καμιά μέρα την τηλεόραση και να δούμε την Έλλη Στάη, να συντονίζει καμία συζήτηση, ανάμεσα σε αυτούς τους δύο; Τους έχω ικανούς για όλα.

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ

Μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας. Να μην κρατάω και τον Αλεξανδρινό στο σκοτάδι και μου αγχώνεται. Μία χαρά τα έγραψε, ότι ο Βενιόπουλος περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να δει τι θα κάνει. Και όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, βρέθηκαν και κάποιοι επιτήδειοι, που του έταξαν ότι θα πετάξουν το δικηγόρο εκτός, για να βάλουν αυτόν μπροστινό. Πάνω σε αυτό το θέμα, το μόνο που μπορώ να του πω εγώ, είναι αυτό που λέει ο φίλος μου ο Μαυρακάκης. Το βράδυ όταν κοιμάται, να σκεπάζεται καλά και να κλείνει τα παράθυρα, για να μην βλέπει παράξενα όνειρα. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με αυτούς που μιλάει και να αποφασίσει, πού θα καταλήξει.

Ο Βενιόπουλος βέβαια, έχει ένα κρυφό καημό. Θέλει να είναι μαζί με τον πρώτο. Η δεύτερη θέση για αυτόν, αποτελεί εφιάλτη. Και αφού μιλάμε για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, αυτό που έχω να πω εγώ στον αγροτοπατέρα, είναι ότι και οι τέσσερις συνδυασμοί με τους οποίους μιλάει, δεν έχουν τον αέρα της μεγάλης ομάδας. Δεν υπάρχει δηλαδή ο ΠΑΟΚ, που έχει ξεφύγει στη βαθμολογία και θα μπορούσε να τον διαλέξει εύκολα. Όσο και να περιμένει για να δει κάποιον να ξεχωρίζει και να πάει μαζί του, οι αποστάσεις θα είναι τσίμα τσίμα.

Και για να μην αφήσουμε παραπονούμενο και τον Αλεξανδρινό, να πούμε και αυτό το ποδοσφαιρικό. Στις αλλαγές, ο ένας παίκτης μπαίνει και ο άλλος αποχωρεί. Και αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Σαρακατσιάνος, που λέει πως έχει κουραστεί και θέλει να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Να μια καλή ευκαιρία για τον Βενιόπουλο, να παίξει μπάλα στο μεγάλο γήπεδο του τέως δήμου Μελίκης. Τώρα που ξεπέρασε και τον φόβο από τις φωνές του Χαλκίδη, που στην συγκέντρωσή του έλεγε, πού είναι ο Βενιόπουλος, έπρεπε να είναι εδώ μαζί μου, θα το παίξει και παρεξηγημένος με τους άλλους που δεν τον έκαναν αρχηγό, και τσουπ, αυτοκράτορας στην επαρχία Μελίκης, που την ξέρει απ’έξω κι ανακατωτά.

ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΔΩΡΟ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ

Αυτή τη στιγμή όμως που μιλάμε, κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Και αυτό, γιατί όπως είπα και πιο πάνω, οι ομάδες στη βαθμολογία, είναι πολύ κοντά. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, τον μεγαλύτερο ρόλο, δεν θα το παίξει το όνομα της ομάδας, αλλά οι παίκτες της καθεμιάς. Και οι παίκτες που έχει ο καθένας, πρέπει να είναι αντάξιοι τού ονόματος, της ομάδας που εκπροσωπούν. Από τους πρωτοκλασάτους, μέχρι και τους τελευταίους.

Γιατί όπως μου είπε και ένας φίλος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα, που έχουν σίγουρη την εκλογή τους από τώρα. Υπάρχουν όμως και αυτοί, που οι επικεφαλής των συνδυασμών τούς μιλάνε, σαν να εξαρτάται από αυτούς η νίκη του συνδυασμού τους, και μόλις συμφωνήσουν για να κατέβουν στις εκλογές, τους αφήνουν και ένα κουβά. Γιατί όπως μου είπε ο φίλος χαριτολογώντας, αυτοί θα είναι οι νεροκουβαλητές!

Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Και μετά εγώ πάω και τα βάζω με τους δικούς μας τους δημοτικούς συμβούλους. Γίνεται προχθές στη Βέροια το περιφερειακό συμβούλιο. Και μαζεύεται εκεί όλος ο καλός ο κόσμος. Από τον περιφερειάρχη τον Τζιτζικώστα, μέχρι εκλεγμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Τερζανίδης και ο Κούης, αλλά και γυναίκες, που αν τις συναντούσες έξω στο δρόμο και όχι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας, θα νόμιζες ότι είναι ηθοποιοί ή τραγουδίστριες. Μιλάμε για ντύσιμο και βάψιμο, τελευταία λέξη της μόδας.

Και ξεκινάει το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο έχει πολλά σοβαρά θέματα να αναδείξει. Και την ώρα που μιλάει κάποιος, που του έχει δώσει τον λόγο ο πρόεδρος, περισσότεροι από τους μισούς συμβούλους, παίζουν με τα κινητά τους! Και για να είμαι δίκαιος, ο μοναδικός ο οποίος όχι μόνο πρόσεχε αυτά που έλεγε, αλλά τον κοιτούσε και στα μάτια τον ομιλητή, ήταν ο Τζιτζικώστας. Εννοείται πως το ίδιο έκανε και ο Καλαϊτζίδης, με την Καρατζιούλα και τον Τεληγιαννίδη, αλλά αυτούς δεν τους λαμβάνω υπόψιν, γιατί έπαιζαν στην έδρα τους και έπρεπε να έχουν και την ανάλογη συμπεριφορά του οικοδεσπότη.

Δεν πρέπει αυτό το πράγμα κάποια στιγμή να σταματήσει; Την ώρα που πηγαίνουν οι σύμβουλοι για να βάλουν την υπογραφή τους και να πάρουν έτσι το πριμ παρουσίας, καλό θα ήταν να παραδίδουν και τα τηλέφωνά τους μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση. Άντε μετά να περιμένεις εσύ, να λυθούν τα προβλήματα που συζητάνε. Πας σε δημοτικό συμβούλιο, παίζουν με τα κινητά. Πας σε περιφερειακό, το ίδιο. Πας στη Βουλή, εκεί είναι που γίνεται το έλα να δεις, με τα κινητά και τα tablet. Πας στο voice και οι κριτές, αντί να προσέχουν αυτούς που τραγουδάνε, παίζουν και αυτοί με το κινητό τους. Όλες οι εκφάνσεις στην ζωή αυτού του τόπου, είναι βγαλμένες από το ίδιο σενάριο.

Στο τέλος, κι ένα μικρό παιδί μπορεί να βρει, ποιος είναι ο καλός και πότε θα βρει τον δολοφόνο. Τόση μεγάλη αγωνία έχει το έργο, που λέγεται Ελλάδα. Α, και το κλασικό. Αρχηγός της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό, ήταν μία Χαραλαμπίδου. Η οποία, με το που είπε ο πρόεδρός, σας καλωσορίζω στη Βέροια, αυτή ζήτησε το λόγο για να εκφράσει την αντίθεσή της! Αυτήν είναι η σημερινή αντιπολίτευση στη χώρα μας. Ότι λέει η πλειοψηφία, εμείς να λέμε το αντίθετο και ας είναι λάθος.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ

Εννοείται πως το κακό που βρήκε την οικογένεια του μικρού από τη Χαρίεσσα, είναι πολύ μεγάλο και από τα χειρότερα στη ζωή. Φυσικά όμως, εμάς δεν μας τρομάζει και δεν μας συγκινεί τίποτα. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα και θεωρούμε πως τα πάντα ξεχνιούνται. Μένει μονάχα ο πόνος στην οικογένεια του παιδιού και όλοι οι υπόλοιποι, συνεχίζουμε σαν να μην έγινε τίποτα, μέχρι να βρει το κακό, κάποιον από μας.

Είναι τόσο δύσκολο, να υπάρχει ας στους δημόσιους χώρους ένας απινιδωτής; Του οποίου το κοστολόγιο, είναι λίγο παραπάνω από 1000 ευρώ και πολύ εύκολος στην χρήση. Αν δηλαδή έχεις την ατυχία και βρίσκεσαι σε γήπεδο, αεροπλάνο, πλοίο, ή εμπορικό κέντρο και πάθεις αυτό που έπαθε ο πιτσιρικάς, δύσκολα γλιτώνεις. Και τα λέω όλα αυτά, γιατί στον έξω από δω πολιτισμό, υπάρχουν όλα αυτά που λέω, παντού. Ενώ εδώ σε μας, λόγω άγνοιας και προχειρότητας, είμαστε όλοι μας υποψήφια θύματα.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ

Να και τα ευχάριστα νέα, που μας έρχονται από την Αθήνα. Ξεκίνησε λέει το προεκλογικό του αγώνα, αφού θα είναι υποψήφιος στην πρώτη Αθηνών με το ΚΙΝΑΛ, ο Φάτος Μαλάι. Ο οποίος, μας έρχεται από την γειτονική Αλβανία. Σπούδασε λέει, σε πανεπιστήμιο των Τιράνων και είναι υπέρ της φιλίας των δύο λαών. Ελπίζω την φιλία, να μην την εννοεί σαν αυτήν που έχουν οι Αλβανοί, με τους Βορειοηπειρώτες. Κι εννοείται ότι τώρα που έγινε η αρχή, θα μπουν στο κόλπο και οι υπόλοιποι. Δεν γίνεται σου λέει η ΝΔ, να μας πάρει το ΠΑΣΟΚ, τους Αλβανούς. Πρέπει να κατεβάσουμε και μεις τον δικό μας υποψήφιο.

Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας. Ξεκινήσαμε με μουσουλμάνους στην Θράκη, συνεχίζουμε με Αλβανούς και σίγουρα θα εμφανιστούν μόλις καταλαγιάσει το πράγμα, Σκοπιανοί με την σημαία του ουράνιου τόξου. Βάλτε μέσα και τους μετανάστες που μας έρχονται, γιατί τους βλέπω να αρχίζουν να αποκτούν ελληνικές συνήθειες, αφού το έριξαν στο ποτό, το τσιγάρο και τον τζόγο, και μόλις βρεθεί κάποιος να τους οργανώσει και να τους δείξει τον δρόμο της πολιτικής, θα υποδεχτούμε την νέα γενιά πολιτικών, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ

Κάποιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Και δεν ξέρω την εποχή της χούντας, ποιος έπαιρνε τα πρωταθλήματα, για να απονείμω και σε κάποιον εδώ δικό μας, τα εύσημα του πρωταθλητή με αυτό που έκανε. Εχω μάθει, πως κάποιοι οι οποίοι κάθε Κυριακή, πέφτουν στα γόνατα μπροστά στα εικονίσματα, και το παίζουν τέρμα θρήσκοι, δεν διστάζουν να μπαίνουν μέσα σε σπίτια και να απειλούν άτομα που θα ψηφίσουν αντίθετα στα δικά τους πιστεύω, με αναφορά σε δεσπότες, αρχιεπισκόπους, πλανητάρχες, εξωγήινους και δεν ξέρω και εγώ πού αλλού.

Βρε πολιτικοί τυραννόσαυροι. Έτσι είσαστε μαθημένοι ε; Να απειλείτε για να γίνεται η δική σας δουλειά και όλοι οι υπόλοιποι, να πάνε να ερωτευτούν. Γυρίστε ρε στη σπηλιά σας. Καταστρέψατε με τις συμπεριφορές σας, τον τομέα της εργασίας σας, τα χωριά σας, τους δήμους και τη χώρα ολόκληρη. Τι άλλο θέλετε, δεν χορτάσατε;

ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

Άντε να το ελαφρύνουμε λίγο. Και να γράψω για μια καινούργια συνεργασία που ξεκινά, στην στήλη του Επίκαιρου. Επίκαιρος, εναντίον OLIVE. Τι να πεις τώρα για αυτόν τον γάμο. Δόθηκαν οι λόγοι και τώρα περιμένουμε τις στέψεις. Πόσο θα κρατήσει ο γάμος κανείς δεν το ξέρει. Εδώ ρε ζευγάρια κανονικά, παντρεύονται και χωρίζουν πριν προλάβουν να χαρούν τα έπιπλα που αγόρασαν. Και η συμφωνία έκλεισε στο δρόμο, στην κυριολεξία.

Με τον Αποστόλη να λέει, πως πρέπει να γίνει το deal, αφού είμαστε συγχωριανοί. Λες και βρεθήκαμε στο Περού και θυμηθήκαμε τα παλιά. Θυμίζω λοιπόν σε όλους εσάς, πως όταν μιλάμε για το OLIVE, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της πόλης, όποια λέξη και να χρησιμοποιήσετε, το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο και αφορά τον ιδανικό συνδυασμό του φαγητού, με δροσερά και καθαρά ποτά, την ωραία μουσική και την καλή παρέα.

Η επιχείρηση φροντίζει, ώστε η εμπειρία του πελάτη να είναι μοναδική. Όταν κοιτάς τον κατάλογο και προς στιγμήν μπερδεύεσαι, γιατί όλα μοιάζουν απολαυστικά, εκεί παρεμβαίνει ο ιδιοκτήτης, που δίνει τις προτάσεις του. Και ο μήνας Φεβρουάριος είναι πολύ σημαντικός, για τον Αποστόλη και την Αθηνά, αφού φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την έναρξη του OLIVE BISTRO. Και η Αθηνά, μάλλον έχει κι αυτή την δική της τρέλα, που κουμπώνει με αυτή του άντρα της, αφού όπως λέει, το παν σε περιόδους κρίσης είναι η καλή ψυχολογία και το μαγαζί φροντίζει, ώστε στο φαγητό να είναι όλοι άπλες.

Για αρχή λοιπόν στον γενέθλιο μήνα, το OLIVE κάνει τις δικές του εναλλακτικές προτάσεις με finger food, με burger που το συνοδεύει βαρελισια μπύρα που είναι κερασμένη από την επιχείρηση, αμερικάνικα steaks ενώ καθιέρωσε και τις happy hours από τις 5μμ-8μμ όπου ο κατάλογος σερβίρεται στην μισή τιμή! Εκεί όπου περνάς ώρες ξεγνοιασιάς κι όταν φεύγεις, θεωρείς πως κάπου έγινε λάθος στον λογαριασμό.

Και το ζήτημα τώρα είναι, αυτό που ετοιμάζει το OLIVE, για την ημέρα των γενεθλίων, που θα κάνει πάταγο. Αυτήν την ημέρα, αλλά και άλλες προτάσεις, θα έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να τις δούμε..

Ο Επίκαιρος του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Αργύρης Παναγιωτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up