ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση της POWER Book Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η βιβλιοπρόταση της POWER Book Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Συγγραφέας: Christine Beigel

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ ετών

Τα μικρά κοτοπουλάκια που ζουν στο κοτέτσι ζητούν συχνά από την γιαγιά κότα να τρώνε τις αγαπημένες τους καραμέλες. Μια μέρα η γιαγιά κότα αποφασίζει να τους πει την ιστορία του λύκου που τρελαινόταν και εκείνος για καραμέλες. Ο λύκος αυτός έτρωγε όλη την ημέρα ότι γλυκό έβρισκε μπροστά του. Δεν έπλενε όμως ποτέ τα δόντια του. Ένα μεσημέρι καταβρόχθισε όλες τις καραμέλες που βρήκε στο σπίτι από το μικρό γουρουνάκι. Η κοιλιά του όλο και μεγάλωνε, όπως και η όρεξη του. Λιγουρευόταν πράσινα ζελεδάκια και μαλλί της γριάς. Τι πιστεύετε ότι θα γίνει όταν τα δόντια του, που είναι γεμάτα τερηδόνα αρχίσουν να πέφτουν;

Μια χαρούμενη ιστορία που εστιάζει σε θέματα σημαντικά στην καθημερινότητα των μικρών αναγνωστών. Το πρώτο αφορά την υγιεινή των δοντιών και το δεύτερο την λαιμαργία. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να έχουν μέτρο στην ζωή τους, να πλένουν συχνά μέσα στη διάρκεια της μέρας τα δόντια τους αλλά και να μην τρώνε βιαστικά και λαίμαργα. Μια ιστορία γεμάτη όμορφες εικόνες, απλό και κατανοητό λεξιλόγιο αλλά και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη ιστορίας που βοηθάει τα παιδιά να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.  Ένα βιβλίο που αξίζει να υπάρχει στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *