ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Σ’ευχαριστώ, γιαγιά!»: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει για αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK GIRL!

«Σ’ευχαριστώ, γιαγιά!»: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει για αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK GIRL!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΓΙΑΓΙΑ!

Εκδόσεις: Άγκυρα

Συγγραφέας: Σούλα Τσιάτσιου

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ ετών

Η μικρή Βαλέρια παίζει στον κήπο της γιαγιάς Πέρης. Η γιαγιά την φωνάζει για πρωινό όμως εκείνη καθυστερεί με αποτέλεσμα ο χυμός πορτοκάλι της να χάνει τις θρεπτικές του ουσίες. Τότε η γιαγιά αποφασίζει να τις μιλήσει για ένα ηλιοτρόπιο. Ένα λαμπερό και ανεπτυγμένο ηλιοτρόπιο. Τις εξηγεί πως και η ίδια για να μεγαλώσει και να είναι λαμπερή θα πρέπει να τρώει φρούτα και λαχανικά. Η Βαλέρια συγκινημένη ευχαριστεί την γιαγιά της για όσα της μαθαίνει καθημερινά. Αλλά ταυτόχρονα στεναχωριέται γιατί η μαμά της όλο λείπει στην δουλειά. Τότε η γιαγιά Πέρη αποφασίζει να πει στην Βαλέρια τον μύθο του Αισώπου με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Θα καταφέρει να διώξει την θλίψη από τα ματάκια της Βαλέριας; Και εκείνη θα μπορέσει να καταλάβει γιατί οι γονείς πρέπει να δουλεύουν τόσο πολύ;

Μια ιστορία που αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Αυτό του αποχωρισμού του γονιού με το παιδί με σκοπό την εργασία. Αλλά και ένα εξίσου σημαντικό θέμα εκείνο της διατροφής. Η γιαγιά της ιστορίας μας βοηθάει την εγγονή της να κατανοήσει για ποιο λόγο πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά αλλά και γιατί η μαμά της που τόσο την αγαπάει πρέπει να πηγαίνει στην δουλειά και εκείνη να μένει με την γιαγιά. Πλούσια εικονογράφηση, απλό και κατανοητό λεξιλόγιο και ένα μείζον θέμα της καθημερινότητας κάνουν το παραμύθι σημαντικό και ουσιαστικό για να κατανοήσουν οι μικροί αναγνώστες την καθημερινότητα του έξω κόσμου.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *