ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συγκινητική και αισιόδοξη πράξη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (εικόνες)

Συγκινητική και αισιόδοξη πράξη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (εικόνες)

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Μια ακόμη σχολική χρονιά έληξε. Μια χρονιά με όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες στιγμές. Όμως αυτό που μένει στο χρόνο είναι οι αναμνήσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν μέσα στη χρονιά.

Για μας τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριές του ειδικού σχολείου η σχολική χρονιά έκλεισε με μια  όμορφη, γλυκιά και αισιόδοξη πράξη.

Την τελευταία μέρα μας επισκέφτηκαν στο σχολείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τη δασκάλα τους την κ. Δέσποινα Αμαραντίδου και προσέφεραν στους μαθητές μας μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Οι μαθητές μας και οι μαθητές του 1ουκαι του 5ου  Δημοτικού σχολείου έχουν  αρκετές κοινές στιγμές, με κοινές εκδηλώσεις αφού  βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μοιράζονται την ίδια αυλή. Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 του 1ου δημοτικού σχολείου από την αρχή της χρονιάς μάζευαν στην τάξη τους χρήματα από το χαρτζιλίκι τους. Στη λήξη της χρονιάς αποφάσισαν και εξέφρασαν στη δασκάλα τους την επιθυμία να προσφέρουν αυτά τα χρήματα από το χαρτζιλίκι τους στο σχολείο μας. Η δασκάλα τους η κ. Δέσποινα με την ιδιαίτερη ευαισθησία  που τη διακρίνει αλλά και την αγάπη της για τα παιδιά του σχολείου μας  συντόνισε όλες τις απαιτούμενες  ενέργειες για την υλοποίηση της επιθυμίας των παιδιών. Έτσι την τελευταία μέρα μαζί με τη δασκάλα τους αλλά και γονείς τους, βρεθήκαμε όλοι μαζί και  μέσα σε ένα όμορφο κλίμα μας πρόσφεραν τη φωτογραφική  μηχανή μαζί με μια μεγάλη ιδιόχειρη κάρτα που ήταν γεμάτη από όμορφες ,συγκινητικές και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες ευχές για τους μαθητές μας, μαζί με τα ονόματά τους.

Οι ευχές τους αλλά κι η πράξη τους μας συγκίνησαν ιδιαίτερα και μας έκαναν να σκεφτούμε ότι υπάρχει ελπίδα για τους μαθητές με Αναπηρία ώστε να μπορούν σε λίγα χρόνια να ζουν σε μια κοινωνία με την πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας. Συγχρόνως η πράξη τους   σε κάνουν να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υπηρετείς το χώρο της εκπαίδευσης, γιατί σχολείο δεν είναι μόνο το διάβασμα, οι  κανόνες ή τα μαθηματικά, αλλά σχολειό είναι να προσφέρεις αγάπη, σεβασμό, γνώσεις και εφόδια για το μέλλον  ,με την ελπίδα να δημιουργήσεις καλύτερους ανθρώπους αλλά να γίνεσαι κι εσύ καλύτερος  άνθρωπος μέσα από αυτούς. Στο τέλος όλοι  μας γευτήκαμε από ένα παγωτό κέρασμα του σχολείου για να γλυκάνει και να δροσίσει τις καρδιές όλων.

Ευχόμαστε στους μαθητές, μαθήτριες Καλό Καλοκαίρι, καλή μαθητική  συνέχεια στο Γυμνάσιο και να συνεχίσουν να πλάθουν και να καλλιεργούν τον εαυτό τους στην κατεύθυνση της αγάπης και της Αλληλεγγύης.

Στη δασκάλα τους την κ. Δέσποινα Αμαραντίδου της ευχόμαστε να περάσει ένα όμορφο ξεκούραστο Καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο με υγεία ,δύναμη και υπομονή να συνεχίσει το όμορφο εκπαιδευτικό και ανθρώπινο έργο της.

Στους γονείς υποστηρικτές και συμπαραστάτες των μαθητών, τους ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα καμαρώνουν και να νιώθουν πραγματικά περήφανοι για πράξεις σαν και αυτή.

Σε όλους και όλες ευχόμαστε  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

1 Comment

  • Μπραβο σε ολα τα παιδιά και κυρίως στην κυρια Δέσποινα .μακάρι όλοι οι δάσκαλοι και δασκάλες να είχαν τέτοια ευαισθησία για τους συνανθρώπους μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *