ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Η Λούμπινα και το Βότσαλο” το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL!

“Η Λούμπινα και το Βότσαλο” το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΛΟΥΜΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΤΣΑΛΟ

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Συγγραφέας: Daniel Egneus

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο καλύτερος φίλος για την Λούμπνα είναι ένα βότσαλο. Το βρήκε στην παραλία στην Χώρα των Σκηνών όταν έφτασε με τον μπαμπά της γιατί στην δική της χώρα γίνονταν πόλεμος. Στο βότσαλο της έχει σχεδιάσει  δυο ματάκια και ένα χαμόγελο. Την ακούει, την κοιτάει, της κρατάει συντροφιά όταν εκείνη νιώθει μόνη. Εκείνη από την άλλη, του μιλάει για όσα πέρασε στον τόπο της, το φροντίζει, το προσέχει και το κρατάει ζεστό τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ο μπαμπάς της και το βότσαλο ήταν ότι πιο σημαντικό είχε. Λίγο καιρό αργότερα φτάνει στην Χώρα των Σκηνών ένα αγόρι, ο Αμίρ. Δεν μιλάει σε κανέναν. Η Λούμπνα τον πλησιάζει και του γνωρίζει το φίλο της, το βότσαλο. Θα καταφέρει η Λούμπνα να πλησιάσει τον Αμίρ; Τι θα γίνει όταν εκείνη χρειαστεί να φύγει από την Χώρα των Σκηνών για ένα καλύτερο μέλλον;

Μια εξαιρετικά συγκινητική ιστορία για τη δύναμη και την έννοια της φιλίας και το πόσο σημαντική είναι στην ζωή του κάθε παιδιού. Ακόμη πόση δύναμη κρύβει ένα αληθινό χαμόγελο αλλά και πως τα παιδιά ανιδιοτελώς προσφέρουν από καρδιάς την βοήθεια και την στοργή τους σ΄ ένα φίλο τους. Η εξαιρετική εικονογράφηση, το απλό λεξιλόγιο και η συγκινητική προσέγγιση θέματος κάνουν το βιβλίο να σε καθηλώνει σε κάθε του ανάγνωση. Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσουμε αγκαλιά με τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *