ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl

Η βιβλιοπρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΕΛΜΕΡ

Εκδόσεις: Πατάκη

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Μακ Κι

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Έλμερ, ο πολύχρωμος ελέφαντας ζει ανάμεσα σε ένα κοπάδι γεμάτο γκρι ελέφαντες. Δεν μοιάζει καθόλου με τους άλλους. Περνάνε πολύ καλά όλοι μαζί. Μια νύχτα όμως ο Έλμερ δεν μπορεί να κοιμηθεί. Σκέφτεται πως έχει κουραστεί να είναι διαφορετικός και παίρνει την απόφαση να αλλάξει την εμφάνιση του. Θα καταφέρει να γίνει σαν όλους τους άλλους ελέφαντες και αν ναι θα του αρέσει;

Μια ιστορία που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας αλλά και να αντιληφθούν πως το διαφορετικό καμιά φορά το αγαπάμε περισσότερο. Εξαιρετική εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο και μια εξέλιξη ιστορίας αρκετά ανατρεπτική βοηθάει στο να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη. Κάντε τα παιδιά να πλησιάσουν το διαφορετικό και να το αγκαλίασουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *