ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

17 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ήμερα Προωρότητας, υπάρχουν και «εκείνες» οι μαμάδες

17 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ήμερα Προωρότητας, υπάρχουν και «εκείνες» οι μαμάδες

Η 17 Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως  Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, και κάθε χρόνο μνημεία και οργανισμοί φωτίζονται μωβ, μεταδίδοντας το μήνυμα πως υπάρχουν και κάποιοι που γεννιούνται μαχητές.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 1 στα 10 παιδιά γεννιούνται πρόωρα και παραμένουν για λίγες μέρες έως αρκετούς μήνες στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ).

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν σήμερα να μιλήσουμε για «εκείνες» τις μαμάδες που η ημέρα που έφεραν στον κόσμο το μωράκι τους δεν ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους αλλά, ίσως η πιο φοβισμένη.

Είναι «εκείνες» οι μαμάδες που γύρισαν στο σπίτι τους με άδεια αγκαλιά και μια καρδία γεμάτη αγωνίες και ενοχές.

Είναι «εκείνες» οι μαμάδες που κοιτούσαν όλη μέρα φωτογραφίες ή έβλεπαν το παιδί τους για ελάχιστα λεπτά μέσα από το διάφανο περίβλημα της θερμοκοιτίδας.

Είναι «εκείνες» οι μαμάδες που χαίρονταν με το κάθε επιπλέον γραμμάριο βάρους και μετρούσαν τις μέρες αντίστροφα, μέχρι την μέρα που θα έπαιρναν το μωράκι τους στο σπίτι, την πραγματική πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους.

Είναι όμως και «εκείνα» τα εκατομμύρια παιδιά που γεννήθηκαν αποφασισμένα να παλέψουν για τη ζωή, και να αποδείξουν πως η δύναμη που υπάρχει μέσα μας μπορεί να νικήσει και τις πιο «απίθανες πιθανότητες»!

Σήμερα λοιπόν, ο Λευκός πύργος φωταγωγείται μωβ με μήνυμα «Γεννημένος πολύ νωρίς. Παρέχοντας τη σωστή φροντίδα, στη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος», ενώ πια πολυάριθμοι οργανισμοί και οργανώσεις διεξάγουν αγώνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την προωρότητα και την στήριξη των οικογενειών.

Ειρήνη Μπενίσκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *