ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που μας προτείνει η POWER BOOK Girl!

Το παιδικό βιβλίο που μας προτείνει η POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΔΩΡΟΒΡΟΧΗ

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Μια χιονισμένη μέρα ο Μάρκος και οι φίλοι του παίζουν στο παρκάκι του σχολείου. Ξαφνικά ένα χρωματιστό κουτί που μοιάζει με δώρο προσγειώνεται στο κεφάλι του Μάρκου. Παρόλο τον πόνο, ο Μάρκος το αρπάζει και λέει στους φίλους του πως είναι δικό του. Αργότερα ακόμα ένα κουτί πέφτει αυτή τη φορά στο πόδι του. Ο Χρήστος τρέχει να βοηθήσει τον φίλο του όμως ο Μάρκος παίρνει το δώρο και του λέει πως είναι δικό του. Και άλλα δώρα πέφτουν σαν βροχή από τον ουρανό όμως ο Μάρκος τα θέλει όλα για τον εαυτό του.

Οι φίλοι του φεύγουν και τον αφήνουν μόνο και εκείνος γυρίζει σπίτι. Όμως και εκεί αρνείται να μοιραστεί τα δώρα ακόμη και με τα αδέρφια του. Το βράδυ ξαπλωμένος στο κρεβάτι ανάμεσα σε όλα αυτά τα κουτιά δεν νοιώθει καθόλου χαρούμενος, αντίθετα σηκώνεται και δακρυσμένος όπως είναι κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Απίστευτο! Ένα λυπημένο ελαφάκι είναι εκεί. Τι γυρεύει και γιατί άραγε είναι λυπημένο όπως ο Μάρκος;

Μια άκρως Χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλά μηνύματα όμως χωρίς ίχνος διδακτισμού. Τα πολλά δώρα δεν κάνουν πάντα το παιδί ευτυχισμένο. Τα έντονα χρώματα, το απλό λεξιλόγιο και η προσεγμένη προσέγγιση καταναλωτικής μανίας στην περίοδο των εορτών κάνουν το βιβλίο άξιο ανάγνωσης και συζήτησης με τους μικρούς αναγνώστες. Δώστε στα παιδιά σας ποιοτικό χρόνο. Αναζητήστε τι πραγματικά τους είναι χρήσιμο και μάθετε τους να αρκούνται στα λίγα αλλά ουσιαστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *