ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΕΝΑ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Εκδόσεις: Ίκαρος

Συγγραφέας: Marie Voigt

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Η Μπέτυ λατρεύει τη νύχτα γιατί τότε μπορεί να ανεβαίνει στην βιβλιοθήκη και να παίρνει τις πιο όμορφες ιστορίες. Όπως αυτή που μιλάει για τον Κόσμο, τον αρκούδο που φοβάται το σκοτάδι. Και τότε ξαφνικά Πλοπ! ο Κόσμο εμφανίζεται μπροστά της. Η Μπέτυ χαρούμενη προσπαθεί να βοηθήσει τον Κόσμο να διώξει αυτή τη φοβία του. Παίρνοντας τον από το χέρι ξεκινάει να του δείχνει το μαγικό κόσμο της νύχτας. Έτσι οδηγούνται μπροστά σε μια σπηλιά, τη Σπηλιά χωρίς Όνομα. Θα καταφέρει ο Κόσμο να μπει σ΄ αυτή τη σκοτεινή σπηλιά; Θα καταφέρει η Μπέτυ να τον κάνει να αγαπήσει το “φως” μέσα απ΄ το σκοτάδι;

Μια ιστορία που κρύβει μέσα της μια φοβία που λίγο ή πολύ έχουν νιώσει όλα τα παιδιά. Το σκοτάδι. Με μια προσέγγιση αληθινή και μια ιστορία διαφορετική περνάει το μήνυμα στους μικρούς αναγνώστες ότι πρέπει να βλέπουν την αξία του σκοταδιού ως έναν παράγοντα για να αναδεικνύονται μικρές εστίες φωτός, όπως ένα φεγγάρι ή τα χιλιάδες αστέρια. Η λαμπερή εικονογράφηση που βοηθάει πάρα πολύ και συμπληρώνει όλες τις σκέψεις της συγγραφέως αλλά και το προσιτό και ευκολονόητο λεξιλόγιο κάνουν το βιβλίο να προτρέπει κάθε παιδί να κάνει τη φοβία του δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *