ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ, ΤΟ ΠΙΑΝΟ, Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Συγγραφέας: David Litchfield

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο Έκτορας είναι ένας ηλικιωμένος βιολιστής του δρόμου και ο Ούγκο, ο μικρός σκύλος του, ο πιο πιστός θαυμαστής του. Ο Έκτορας νιώθει πως πλέον η μουσική του έχει ξεπεραστεί και πως το όνειρο του για να παίξει στο μεγάλο θέατρο έχει απομακρυνθεί. Αποφασίζει να κλείσει στο κουτί το βιολί του και να μην ξαναπαίξει. Ένα βράδυ όμως ξυπνά από μια μαγική μελωδία. Ανεβαίνοντας στην ταράτσα απ’ όπου ακούει αυτή τη μελωδία αντικρύζει τον Ούγκο να παίζει το βιολί με μεγάλη μαεστρία. Και ξαφνικά όλοι τρέχουν να τον ακούσουν. Τότε ο αρκούδος πιανίστας τον καλεί να γίνει μέρος της μπάντας που θα γυρίσει όλο τον κόσμο. Ο Έκτορας τον ενθαρρύνει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Λίγο αργότερα όμως μια φωνή μέσα του, του λέει πως δεν πρέπει να πάει με αυτή την ανόητη μπάντα και έτσι χωρίστηκαν. Ο Ούγκο γίνεται σπουδαίος και τρανός. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Έκτορας αφού έχει μετανιώσει γι΄ αυτή τη συμπεριφορά στο φίλο του αποφασίζει να γίνει μέρος του κοινού και να παρακολουθήσει τον παλιό του φίλο;

Μια δυνατή ιστορία για την έννοια της φιλίας, για τους προβληματισμούς του κάθε μικρού αναγνώστη, για τα συναισθήματα της αποδοχής και της ζήλειας αλλά και για την εξέλιξη από το παλιό στο νέο. Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και εικόνες τόσο προσεγμένες, μια ανατρεπτική εξέλιξη και ένα φινάλε που δεν περιμένεις αλλά και το απλό λεξιλόγιο κάνουν το βιβλίο να ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που δημιουργούν αξίες και σμιλεύουν τις προσωπικότητες των μικρών αναγνωστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *