ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μεγάλο ποσοστό απουσιών στα σχολεία της Αλεξάνδρειας λόγω ιώσεων – αίτημα για διακοπή των μαθημάτων

Μεγάλο ποσοστό απουσιών στα σχολεία της Αλεξάνδρειας λόγω ιώσεων – αίτημα για διακοπή των μαθημάτων

Αίτημα προς τους τρεις δήμους της Ημαθίας να λάβουν απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία ευθύνης τους, λόγω της έξαρσης του ιού της γρίπης και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, απέστειλε σήμερα ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Όπως αναφέρει το Veriotis.gr, ο κ. Διαμαντόπουλος ζήτησε από τους δήμους να καταγράψουν το ποσοστό απουσιών στα σχολεία λόγω ιώσεων. Τα δεδομένα που έφτασαν στην Υπηρεσία έδειξαν ποσοστό που ανέρχεται σε επίπεδο νομού στο 25% αλλά αγγίζει κατά περίπτωση το 75%, το 85%, ακόμα και το 100%, ιδιαίτερα σε περιοχές των δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

Έτσι, η Διεύθυνση Α/θμιας ζήτησε σήμερα εγγράφως από τους δήμους την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών.

Το σχετικό έγγραφο δημοσίευσε ο κ. Διαμαντόπουλος στη σελίδα του στο facebook, συνοδευόμενο από την τοποθέτησή του. Γράφει συγκεκριμένα:

«Όπου ανθεί ο μέσος όρος, παύω να υπάρχω», γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης και τα λόγια αυτά εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της Ημαθίας εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος των μαθητών που απουσιάζουν λόγω της γρίπης, σε επίπεδο Νομού, ανέρχεται στο 25% περίπου, την ίδια στιγμή υπάρχουν σχολεία όπου το ποσοστό αυτό φτάνει και ξεπερνά το 80% , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απουσιάζει το 100% των μαθητών.Έτσι, αν θέλει κανείς να μείνει στον γενικό μέσο όρο των απουσιών, τότε μπορεί να είναι ήσυχος, αφού στατιστικά δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα ούτε ανάγκη λήψης μέτρων. Αν πάει όμως σε σχολεία όπου προσέρχονται 2-3 μαθητές σε κάθε τάξη ή σε νηπιαγωγεία όπου δεν προσέρχεται κανένα νήπιο, τότε η διακοπή των μαθημάτων, για όσο διάστημα χρειαστεί, είναι επιβεβλημένη.

Γι’ αυτό, ζητήσαμε εγγράφως σήμερα από τους Δήμους την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *