ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η βιβλιοπρόταση της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΝΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΛΑΙΝΑ

Εκδόσεις: Ίκαρος 

Συγγραφέας: Benji Davies

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Ο Νόι είναι ένα μοναχικό παιδί που ζει με τον πατέρα του σε ένα σπίτι κοντά στην θάλασσα. Ο πατέρας του δουλεύει αρκετά και έτσι ο Νόι μένει πολλές ώρες μόνος του. Ένα βράδυ και ύστερα από μια δυνατή καταιγίδα ξημερώνει και ο Νόι αποφασίζει να βγει να δει αν ο άνεμος και η βροχή κατέστρεψαν κάτι στην παραλία τους. Όμως το μόνο που δεν περιμένει να δει είναι ένα μικρό φαλαινάκι. Τότε ο Νόι θα κάνει τα πάντα για να το σώσει. Αποφασίζει να το πάρει και να το κρύψει στο σπίτι του. Όμως δεν είναι εύκολο. Ο μπαμπάς του μάλλον θα θυμώσει όταν αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αυτή είναι η σκέψη του Νόι. Και όμως τίποτα δεν στέκεται ικανό να τον “σταματήσει”. Τι πιστεύεις ότι γίνεται όταν ο μπαμπάς του Νόι αντιλαμβάνεται πως τη μοναξιά του γιού του κάλυψε με την παρουσία του το μικρό φαλαινάκι; ⁣

Μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα.⁣

⁣⁣Αγάπη, φροντίδα, προσφορά, εμπιστοσύνη, μοναξιά, αποχωρισμός. Μια ιστορία που σκοπό έχει να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν έννοιες όπως τις παραπάνω. Αλλά και το μεγάλο θέμα των μικρών παιδιών να αποχωριστούν κάτι που αγαπούν πολύ. Από την άλλη περνάει το μήνυμα και στους ίδιους τους γονείς πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από παρέα και φροντίδα. Το ελάχιστο κείμενο βοηθάει τα παιδιά να εστιάσουν στις εικόνες που κατά την γνώμη μου είναι τόσο προσεγμένες και ουσιαστικές. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν οι μικροί και θα “ταρακουνηθούν” οι μεγαλύτεροι. Ένα βιβλίο που πρέπει να υπάρχει στην παιδική βιβλιοθήκη σας. ⁣

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *