ΤΟΠΙΚΑ posted by

Τιμήθηκε η 109η επέτειος από την Απελευθέρωση του Πλατέος

Τιμήθηκε η 109η επέτειος από την Απελευθέρωση του Πλατέος

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Προσκόπων για την 109η επέτειο από τη Μάχη του Λουδία πραγματοποιήθηκε στο Πλατύ το απόγευμα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός” το Μνημείο εδώ και λίγο καιρό μεταφέρθηκε στον αρχικό του χώρο, στο μικρό κήπο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος (τις προηγούμενες δεκαετίες το Μνημείο βρίσκονταν πίσω από τον σταθμό) κι έτσι φέτος – για πρώτη φορά μετά από χρόνια – η δέηση και η κατάθεση στεφάνων έγιναν στον αρχικό χώρο.

Εδώ και αρκετούς μήνες με ενέργειες του Συλλόγου Καππαδοκών κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά και την παραχώρηση του χώρου ενώ με τη βοήθεια εθελοντών ολοκληρώθηκαν ο καθαρισμός του Μνημείου των Πεσόντων και η διαμόρφωση του χώρου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμος Αλεξάνδρειας και ο Σύλλογος Καππαδοκών, ενώ στο χώρο φυτεύτηκαν συμβολικά 3 κυπαρίσσια (ένα εκ μέρους του Συλλόγου Καππαδοκών, ένα εκ μέρους του Δήμου και ένα εκ μέρους των εθελοντών που βοήθησαν – ο καθένας με τον τρόπο του – για να γίνει πραγματικότητα η μεταφορά και η συντήρηση/ανάδειξη του Μνημείου).

Δείτε εικόνες και βίντεο από την e-periskopisi.gr:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *