ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Ο Γλεντζοφλέβαρος” το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl αυτήν την εβδομάδα!

“Ο Γλεντζοφλέβαρος” το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl αυτήν την εβδομάδα!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΓΛΕΝΤΖΟΦΛΕΒΑΡΟΣ

Εκδόσεις: Σαββάλας

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Προτεινόμενη Ηλικία:4+ Ετών

Από πολύ παλιά οι άνθρωποι για να μπορούν να μετρούν το χρόνο, έφτιαξαν ένα τροχό και βάλανε δώδεκα παλικάρια να τον γυρνάνε. Τους ονόμασαν μήνες και ο καθένας γύριζε τον τροχό όταν ερχόταν η σειρά του. Οι δώδεκα μήνες ήταν όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους. Ένας όμως από αυτούς ξεχώριζε. Ήταν τοσοδούλης, μικρός και λιγάκι κουτσός. Τον έλεγαν Φλεβάρη. Και ενώ όλοι οι μήνες αγαπούσαν τους ανθρώπους και ήθελαν να τους βοηθούν, ο Φλεβάρης δεν τους συμπαθούσε γιατί τον κορόιδευαν, τον φώναζαν Κουτσοφλέβαρο. Εκείνος αποφάσισε να φύγει μακριά για να μη νιώθει λίγος ανάμεσα στα αδέρφια του. Τα αδέρφια έψαχναν να τον βρουν και να τον πείσουν να γυρίσει πίσω. Γιατί σημασία δεν έχουν οι δυο μέρες που του λείπουν αλλά όλα τα καλά και όμορφα που έχει και μπορεί να προσφέρει.

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που γίνεται αφορμή τα παιδιά να μάθουν τους μήνες και τη διαδοχή τους στο πέρασμα του χρόνου τους. Ένα ακόμη πολύ όμορφο μήνυμα που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι για τη διαφορετικότητα. Εστιάζει στη μειωμένη αυτοεκτίμηση που έχουν τα παιδιά με κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα. Το γεγονός αυτό τα κάνει απόμακρα και μοναχικά. Ο τρόπος για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση αυτών των παιδιών είναι να εστιάσουμε σ΄ αυτά που μπορούν και όχι σ΄ αυτά που δεν μπορούν να κάνουν. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Επιπλέον η προσεγμένη εικονογράφηση βοηθάει στην καλύτερη οπτική κατανόηση της ιστορίας. Απλός λόγος και μια όμορφη εξέλιξη της ιστορίας κάνουν το παραμύθι «Ο Γλεντζοφλέβαρος» να αξίζει να μπει στην παιδική βιβλιοθήκη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *