ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ FACEBOOK KAI TWITTER ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ολοένα και περισσότεροι υπάλληλοι χρησιμοποιούν δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter, από τους χώρους εργασίας τους.
Μια νέα έρευνα της εταιρίας Palo Alto Networks ανησυχεί τους εργοδότες για την απόδοση των υπαλλήλων τους, που περνούν χρόνο στο Facebook και το Twitter, παίζοντας παιχνίδια ή απλώς χαζεύοντας.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα….
παρατηρήθηκε αύξηση 4% από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Δεκέμβριο του 2011.
Η Palo Alto Networks, μια εταιρία για την ασφάλεια των δικτύων, ανέλυσε την κίνηση των ιστοσελίδων σε 1.600 επιχειρήσεις και διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι συνδέονται 3 φορές συχνότερα στο Facebook σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 7 φορές συχνότερα στο Twitter.
Με μια πρώτη ανάγνωση τα νέα στατιστικά υποδεικνύουν ότι οι υπάλληλοι τεμπελιάζουν παίζοντας παιχνίδια στο Facebook, όμως η Palo Alto Networks επισημαίνει πως δεν πρόκειται πάντα για χάσιμο χρόνου και δεν πρέπει να κατακρίνουμε αμέσως τα ευρήματα.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες σήμερα χρησιμοποιούν τα social media στα πλαίσια της online διαφήμισής τους και είναι πολύ πιθανό οι υπάλληλοι να συνδέονται σ’ αυτά για επαγγελματικούς λόγους και όχι απαραίτητα προσωπικούς ή για διασκέδαση.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το Facebook χρησιμοποιείται συχνά από τον χώρο εργασίας και ως μέσο χαλάρωσης, ιδιαίτερα αφού -όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα- έχουν αυξηθεί τα ποσοστά χρήσης εφαρμογών και παιχνιδιών της Zynga.
mediagate.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *