ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ…

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς. Εκτός από τη διατροφή, άλλη μια από τις βασικές μας ανάγκες, ο ύπνος, πλήττεται από τις καθημερινές μας συνήθειες και τον τρόπο που έχουμε οργανώσει το σπίτι μας. Σίγουρα το καταλάβατε τότε που σηκωθήκατε «πιασμένες» από το κρεβάτι χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος. Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τα δεινά του -την υπνηλία, την κόπωση, την αϋπνία, τα νεύρα και τη δυσθυμία- καταφεύγοντας σε χλιαρά ντους, σκέτους…
δυνατούς καφέδες και αχνιστά αφεψήματα. Αυτά δεν αρκούν. Ήρθε ο καιρός να… στρωθείτε για τα καλά. Αντί να αγωνίζεστε για να διορθώσετε εκ των υστέρων το κακό, ενημερωθείτε για τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματα, ώστε να στρώσετε το κρεβάτι σας σωστά και να χορτάσετε ύπνο για τα καλά!
Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα Μια άστοχη επιλογή στρώματος μπορεί να προκαλέσει αϋπνίες, πονοκεφάλους, βασανιστικούς πόνους στον αυχένα, τη μέση και την πλάτη. Τα ορθοπεδικά στρώματα αποτελούν την ασφαλέστερη λύση, δεδομένου ότι εφαρμόζουν στις καμπύλες του σώματος και στηρίζουν σωστά τη σπονδυλική στήλη. Για να βρείτε εκείνο που θα καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις σας, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στα υλικά γεμίσματος, τις εξωτερικές επενδύσεις, το βαθμό σκληρότητας και διαπνοής των υλικών, καθώς και το χρόνο εγγύησης. Πριν κατευθυνθείτε στο ταμείο, να θυμάστε ότι τα σκληρά στρώματα δεν κάνουν για όλους. Ο βαθμός σκληρότητας που χρειάζεται κάθε άτομο εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση και την ηλικία του.
Ανακαλύψτε τι κρύβεται μέσα Στα καταστήματα θα βρείτε φωτογραφίες ή μικρογραφίες στρωμάτων με τομές, στις οποίες διακρίνονται τα υλικά και ο τρόπος που συνδυάζονται μεταξύ τους. Κάθε στρώμα αποτελείται από τρία μέρη: τον πυρήνα, που δημιουργείται από τα υλικά που προσδίδουν ελαστικότητα (ελατήρια, λάτεξ, στίλεξ, βαμβάκι, ίνες κοκοφοίνικα και γιούτας), τις στρώσεις, που «αγκαλιάζουν» και προστατεύουν τα ελαστικά υλικά και την εξωτερική επένδυση. Οι διαφορές στην τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των στρωμάτων έγκεινται στην ποιότητα των υλικών και τον τρόπο τοποθέτησης των ελαστικών υλικών. Στην περίπτωση που θέλετε να συγκρίνετε δύο ή περισσότερα στρώματα με ελατήρια, ρωτήστε πόσα ελατήρια υπάρχουν ανά μονάδα επιφάνειας (όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο). Επίσης, κοιτάξτε αν κάθε ελατήριο τοποθετείται σε υφασμάτινη προστατευτική θήκη. Ζητήστε πληροφορίες για το σχήμα και το υλικό κατασκευής τους.
Τοποθετήστε το στην κατάλληλη βάση Το ξέρετε καλά, αλλά θα το επαναλάβουμε μαζί άλλη μια φορά: αναγκαία συνθήκη για να δημιουργήσετε προϋποθέσεις άνεσης και χαλάρωσης είναι η χρήση ορθοπεδικού στρώματος. Για να γίνει όμως και ικανή, θα πρέπει να τη συνοδέψετε με την τοποθέτηση ορθοπεδικού τελάρου. Για να «αποδώσει» ένα ορθοπεδικό στρώμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε ένα σύστημα σχετικά εύκαμπτων σανίδων που θα το υποστηρίζει ισομετρικά. Οι σανίδες των ορθοπεδικών τελάρων κατασκευάζονται από ειδικά επεξεργασμένη ξυλεία, ώστε να μην πιάνουν μούχλα και να μη φθείρουν την εξωτερική επένδυση του στρώματος. Σε ορισμένα ορθοπεδικά τελάρα προσαρμόζονται χειροκίνητα ή αυτόματα συστήματα ανάκλησης.
Διατηρήστε το καθαρό Αποτελέσματα μελετών δείχνουν ότι ένα «παραμελημένο» στρώμα ύστερα από χρήση επτά χρόνων ενδέχεται να προσφέρει καταφύγιο σε δύο εκατομμύρια ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες. Ωστόσο μπορείτε να εμποδίσετε την πληθυσμιακή τους έκρηξη αερίζοντας το στρώμα σας συχνά και καλύπτοντάς το με ένα υπόστρωμα.
myself.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *