ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ)

Αλλάζει ξανά ο καιρός από τα μέσα της εβδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται…

τοπικές βροχές στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι.
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από την Τετάρτη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα έως και το Σάββατο.

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώσει στα δυτικά και βόρεια.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα τοπικά στα ανατολικά και νότια πιθανώς να είναι έντονα. Σταδιακή ύφεση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί – νοτιοδυτικοί και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 9. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε ολόκληρη την χώρα.

Την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια της χώρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες νησιωτικές περιοχές με γρήγορη εξασθένηση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. 
ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *