ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ;

Οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν ενυμφεύοντο, επί έναν ολόκληρο μήνα δεν έκαναν καμιά δουλειά…
Κι όχι μονάχα οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες.
Αντίθετα, οι Σπαρτιάτες ήταν αναγκασμένοι να παρευρίσκονται στα καθημερινά γυμνάσια. Ο μεγάλος βασιλιάς τους Άγις, μόλις νυμφεύθηκε, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη γυναίκα του και να φύγει για τον πόλεμο. Δεν έμεινε δηλαδή μαζί της ούτε…
μισή ώρα. Όταν επέστρεψε πάλι από την εκστρατεία αυτή, που τόσο τον είχε δοξάσει, ως μοναδική χάρη ζήτησε από τους εφόρους να κοιμηθεί σπίτι του την πρώτη βραδιά του γυρισμού του. Αρνήθηκαν όμως και τον έστειλαν κατ’ ευθείαν στο στρατόπεδο. 
Ωστόσο οι Θράκες αν και την εποχή εκείνη θεωρούνταν μάλλον βάρβαροι, είχαν διαφορετική αντίληψη για τον γάμο. Οι πρώτες 15 μέρες ήταν αφιερωμένες στη θεότητα της γονιμότητας και οι υπόλοιπες 15 σε διάφορες διασκεδάσεις, που τις οργάνωναν οι φίλοι και οι συγγενείς των νεονύμφων.
Οι Τεύτονες πάλι λαός αρχαιότατος που κατοικούσε στη βόρεια Γερμανία, συνήθιζαν να πίνουν υδρόμελο κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, τριάντα ολόκληρες μέρες συνέχεια…! Ο Αττίλας μάλιστα τόσο πολύ ήπιε από το υδρόμελο αυτό, ώστε πέθανε. Ωστόσο από τη συνήθεια αυτή, έμεινε να λέμε τον πρώτο μήνα του γάμου μήνα του μέλιτος!
inews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *