ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: ΣΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΧΡΕΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σχέδιο «διχοτόμησης» της ΑΤΕbank και, εν συνεχεία, απορρόφησής της από τον όμιλο της Εθνικής έχει «στα σκαριά» η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σενάριο αυτό κερδίζει έδαφος μετά τα αποτελέσματα των διαγνωστικών…
ελέγχων της Blackrock αλλά και τις πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον της τράπεζας το αργότερο μέχρι το Μάρτιο 
Το σενάριο προβλέπει διαχωρισμό της Αγροτικής και, πιο συγκεκριμένα, του δανειακού της χαρτοφυλακίου, σε δυο κομμάτια, ένα «υγιές» κι ένα «τοξικό», στα πρότυπα της λύσης που εφαρμόσθηκε στην περίπτωση της Proton Bank. 
Για το «υγιές» κομμάτι θα αναζητηθεί νέα «στέγη», με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ως πιθανότερη αυτή της Εθνικής η οποία, ως ημικρατική αλλά όχι δημόσια τράπεζα, φαίνεται στα μάτια του οικονομικού επιτελείου ως ο κατάλληλος «υποψήφιος» για να ξεφύγει η ΑΤΕ από τον εναγκαλισμό του κράτους και, επιπλέον, να ικανοποιηθεί η τρόικα που δε βλέπει με καλό μάτι τις κρατικές και προβληματικές ταυτόχρονα τράπεζες. 
Όσον αφορά το λεγόμενο «τοξικό» κομμάτι θα ακολουθηθεί η λύση της εκκαθάρισης ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η διαγραφή δανείων- κάτι που σαφώς ενδιαφέρει , μεταξύ άλλων, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που έχουν οφειλές προς την τράπεζα. 
Το σενάριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα –δεδομένου και του τελεσιγράφου της τρόικας για «συγκεκριμένο σχέδιο που να αφορά την ΑΤΕ» μέχρι το τέλος Μαρτίου- και όλα (ανάμεσά τους και η Αγροτική όπως τη γνωρίζουμε σήμερα…) αναμένεται να έχουν τελειώσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *