ΤΟΠΙΚΑ posted by

H ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Το κύμα ψύχους από τη Σιβηρία έχει ήδη αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του στη χώρα μας.
Η βαρυχειμωνιά έχει δρασκελίσει το ελληνικό κατώφλι και από τη Δευτέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται πολικές θερμοκρασίες υπό το μηδέν, αλλά και χιόνια.
Αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε…
πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με ολικό παγετό ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. 
Στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθεί παγετός ακόμα και στις πεδινές αγροτικές περιοχές.
Στη Θεσσαλία, την Πιερία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 βαθμοί Κελσίου, ενώ περιμένουμε χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου, αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Ενώ υπάρχει και η πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στη Μεσσηνία.
Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις, χιονόνερο ή χιόνι στις Κυκλάδες, και χιονόνερο στα πεδινά της Κρήτης. Στα ορεινά του νησιού έντονες χιονοπτώσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι καλός.Ωστόσο οι βοριάδες στο Αιγαίου θα είναι θυελλώδεις.
Στην Αττική το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συννεφιά με αρκετό κρύο. Το βράδυ της Κυριακής, το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο με βροχή από το βράδυ, ενώ αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα, αλλά και στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Άγιο Στέφανο.
Τη Δευτέρα, οι Αθηναίοι θα μπουν κανονικά στην κατάψυξη καθώς περιμένουμε χιονόνερο ή χιόνι στις βόρειες περιοχές, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα αγριέψει περισσότερο και δεν αποκλείεται οι πρώτες νιφάδες να πέσουν στο κέντρο της Αθήνας.
star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *