ΤΟΠΙΚΑ posted by

CINEMA: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ: ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Με έναν μίνι -φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο ξεκίνησε η απονομή των SevenArt Awards 2012-Κινηματογραφικά Βραβεία Κοινού. Τα βραβεία σάρωσε “Το Τάνγκο των Χριστουγέννων (στο ελληνικό σκέλος), ενώ για το παγκόσμιο σινεμά ο Μαύρος Κύκνος ήταν η ταινία που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία.
Η τελετή απονομής ξεκίνησε με ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Θ.Αγγελόπουλο και οι παρουσιαστές της βραδιάς απέτισαν…
τον δικό τους φόρο τιμής.
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων.

Όσον αφορά το ελληνικό σινεμά, το Τάνγκο των Χριστουγέννων παρέλαβε πέντε βραβεία: Καλύτερης ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Γιάννη Στάνκογλου) και Β’ ανδρικού ρόλου (για τον Αντίνοο Αλμπάνη), Β’ γυναικείου ρόλου (για τη Βίκυ Παπαδοπούλου) και μουσικής (για τη σύνθεση του Γιάννη Αιόλου). 

Ο διευθυντής φωτογραφίας Ηλίας Αδάμης και η πρωταγωνίστρια της Άπνοιας, Γιούλικα Σκαφιδά, μιλήσανε για την ομαδική δουλειά και τη συνέπεια που υπήρχε στην ταινία του Άρη Μπαφαλούκα (βραβεία φωτογραφίας και α’ γυναικείου ρόλου). 

Ο σεναριογράφος της ταινίας Το Γάλα Βασίλης Κατσικονούρης κέρδισε το βραβείο σεναρίου, ενώ βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Γιώργος Λάνθιμος για τις Άλπεις.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Νίκος Κουτελιδάκης, η Γιουλίκα Σκαφιδά, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Στο διεθνές σινεμά, ο Μαύρος Κύκνος απέσπασε βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Ντ.Αρονόφσκι), Μουσικής (Κλιντ Μανσέλ), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Νάταλι Πόρτμαν), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Μίλα Κούνις). Στην απονομή προβλήθηκε ένα χαριτωμένο βιντεάκι, όπου η Μίλα Κούνις μοιάζει να ευχαριστεί για τη βράβευσή της (φυσικά μιλάει για τα Όσκαρ).

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Ζαν Ντιζαρντέν του The Artist, ενώ η ταινία απέσπασε και το βραβείο Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας (Γκιγιόμ Σίφμαν).

Βραβείο καλύτερου σεναρίου κέρδισε Το Δέρμα Που Κατοικώ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ενώ Β’ Ανδρικού Ρόλου ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (Αι Ειδοί του Μαρτίου). Καλύτερη ταινία σινεφίλ αναδείχθηκε Το Παιδί με το Ποδήλατο.

Μετά την απονομή ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, η οποία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την 1η Μαρτίου.

Τα βραβεία διοργανώνει η ιστοσελίδα SevenArt.gr. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 3.200 αναγνώστες.
in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *