ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ!

Η μουσική από την μπάντα ακουγόταν μέχρι τελευταία στιγμή κατά τη διάρκεια του ναυαγίου του Τιτανικού.
Κάπου στον ωκεανό βρίσκονται τα μουσικά όργανα της οκταμελής μπάντας τού κρουαζιερόπλοιου η οποία συνέχιζε να παίζει στο κατάστρωμα του πλοίου την ώρα που αποβιβάζονταν στις λέμβους για να σωθούν ορισμένοι επιβάτες.
Τη δική του περιπέτεια έζησε όμως το βιολί του…
μαέστρου Wallace Hartley. Όταν η σορός του είχε ανασυρθεί από το ναυάγιο, εκατό χρόνια πριν, ο Wallace κρατούσε σφιχτά στο στήθος του το βιολί.
Ωστόσο στη λίστα με τα αντικείμενα που είχε πάνω του δεν υπήρχε καταχωρισμένο το όργανο.
Ο τωρινός ιδιοκτήτης του βιολιού, που ζει στη Μ. Βρετανία, ανέφερε ότι η αρραβωνιαστικιά του Wallace Hartley, Maria Robinson, του το χάρισε αμέσως μετά το ναυάγιο, καθώς της το έστειλαν από τον Καναδά.
Τη μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνουν και στοιχεία από το ημερολόγιο της γυναίκας, η οποία αναφέρεται σε ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στις αρμόδιες αρχές επειδή της επέστρεψαν το βιολί του αρραβωνιαστικού της. 
Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου βιολιού δεν έχει κάποια συγγενική σχέση με τον βιολιστή, ενώ το όργανο ήταν φυλαγμένο σε μία καφέ δερμάτινη θήκη που πάνω της είχε χαραγμένα τα αρχικά W.H.
Τώρα γίνονται έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι το βιολί του μαέστρου του Τιτανικού κι αν οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη αποδειχθούν αληθινοί, τότε θα πρόκειται για το πιο ακριβό και πολύτιμο κειμήλιο που μέχρι στιγμή έχουν διασωθεί από το ναυάγιο του Τιτανικού.
Σε περίπτωση που το κειμήλιο τεθεί προς πώληση θα σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα άλλα αντικείμενα του ναυαγίου. Σημειώνεται ότι τα κλειδιά του ταχυδρομικού γραφείου πωλήθηκαν στην τιμή των 101.000 λιρών το 2007.
news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *