ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Κρίσιμη για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, καθώς συνεχίζεται η αυξημένη εισροή νερών στην ελληνική κοίτη του ποταμού, από την Βουλγαρία.
Ήδη από χθες αργά το βράδυ, με απόφαση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, η περιφερειακή ενότητα Έβρου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση σπιτιών στο Ορμένιο, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς τα νερά του ποταμού Έβρου, έφθασαν μέχρι…
την πλατεία του χωριού.
Συνολικά μετακινήθηκαν 15 άτομα, τα οποία και θα φιλοξενηθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα ή ξενοδοχεία της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του δήμου Ορεστιάδας και εθελοντικές ομάδες διάσωσης. 
Ταυτόχρονα και ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχει ετοιμότητα για προληπτική εκκένωση των χωριών, Δίκαια, Νέα Βύσσα, παρόχθιες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας, καθώς επίσης, του Πυθίου και Πραγγίου. 
Σύμφωνα με τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, λόγω τη συνεχούς αύξησης των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, δια του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων ‘Αρδα και Τούντζα, είναι βέβαιο ότι τις  επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν φαινόμενα κατακλυσμού σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά, σταδιακά, από βορρά προς νότο. 
Ήδη, με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι των παρόχθιων δήμων του Έβρου να απομακρύνουν αμέσως, αγροτικό εξοπλισμό, ζώα και κάθε χρήσιμο περιουσιακό στοιχείο στις επικίνδυνες για πλημμύρες ζώνες, να μη βρίσκονται μόνοι τους σε αγροικίες και να μην πλησιάζουν τα αναχώματα. 
Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλο το νομό Έβρου, με τα σχολεία στο Σουφλί να είναι κλειστά.
inews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *