ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΑΙΡΟΣ: ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε λίγες ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας. Παράλληλα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο.
Για το Σάββατο αρχικά αναμένεται οι χιονοπτώσεις να…
συνεχιστούν, αλλά σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές μόνο της Βόρειας χώρας. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Την Κυριακή οι έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως έως αύριο Σάββατο θα ισχύσει η διακοπή της κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο 161ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Διακοφτού, λόγω κατολισθήσεων ενώ έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στο 172ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα και στα όρια με την Κορινθία στο ρεύμα προς Πάτρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτροπή γίνεται στο 172ο χιλιόμετρο και επανέρχονται στο 159ο χιλιόμετρο Για το ρεύμα προς Πάτρα στο 159ο χιλιόμετρο

Κλειστή λόγω κατολίσθησης είναι και η Εθνική Οδός Τριπόλεως – Πύργου – Αρχαία Ολυμπία, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Αττική στην επαρχιακή οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων από το ύψος της Ιεράς Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια και σε επαρχικούς δρόμους σε Ορεστιάδα, Ροδόπη, Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Εύβοια, Ακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ιωάννινα, Άρτα, Κορινθία, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Επιπλέον υπάρχουν αποκλεισμένα οκτώ χωριά στην Φθιώτιδα, ένα στα Ιωάννινα και έξι στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Ακόμη υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας στην Καρδίτσα σε ολόκληρο τον Δήμο Αργιθέας και βλάβες της ΔΕΗ στα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό, Μπελοκομίτης, Πέτρινο, Ανθοχώρι, , Αμυγδαλή, Καρβασαράς.

Ανάλογα προβλήματα (διακοπή ηλεκτροδότησης) παρατηρούνται και στην Ευρυτανία στα χωριά Φουρνά και Κτημενίων του τέως Δήμου Δομνίστας, στα χωριά Παυλόπουλου, Παπαδιάς και Μυρίκης του Δήμου Καρπενησίου και στα χωριά Τρίδεντρου και Τροβάτου του Δήμου Αγράφων.
tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *